Play-offs raken uit beeld voor Heracles Almelo

Geplaatst op 13 april 2013 door   ·   1 Reactie

375x CF4A0010_ paljicALMELO – Heracles Almelo heeft de derde nederlaag op rij geleden. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen eindigde in 0-2. Beide doelpunten vielen na rust. David Texeira opende de score, Leandro Bacuna zorgde vanaf elf meter voor de beslissing.

Dat de hilariteit rondom een in het stadion losgelaten zwart-witte kat het hoogtepunt van de eerste helft vormde, zegt veel over het niveau van de eerste speelhelft. Nadat FC Groningen sterk begon, kreeg Heracles Almelo naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer grip op het duel. Waren er in het eerste kwartier een tweetal kansen voor  David Texeira, die een keer naast schoot en bij de andere poging Christian Dorda redding zag brengen, daarna was het Heracles Almelo dat het meest dreigend was. De Almelöers kwamen niet tot uitgespeelde kansen, waardoor de vrije trap van Rasmus Lindgren, die tegen de lat uiteen spatte, de laatste noemenswaardige mogelijkheid van het eerste bedrijf was.

Ook het eerste kwartier na rust viel er in Almelo weinig te beleven. Heracles Almelo zocht de aanval, maar het was FC Groningen dat scoorde. Een uittrap van Marco Bizot werd door Ben Rienstra verkeerd verwerkt, waardoor Texeira over kon nemen. De spits van de Groningers wist met het buitenkansje wel raad en bracht zijn ploeg, tegen de verhouding in, aan de leiding. Heracles probeerde met alle macht gelijk te maken, maar opnieuw waren het de bezoekers die profiteerden. Een snelle uitbraak, waarbij Kwame Quansah niet al te veel moeite deed met zijn man mee te lopen, bracht Genero Zeefuik in stelling. Thomas Bruns had geen andere optie dan aan de noodrem te trekken. Hoewel de Wierdenaar de overtreding buiten het strafschopgebied inzette, was scheidsrechter Pieter Vink onverbiddelijk: penalty. Leandro Bacuna benutte het buitenkansje en zorgde met de 2-0 voor de beslissing. Daarmee verloren de Almelöers tegen de veldverhoudingen, al moet gezegd worden dat de ploeg zelf ook bijzonder weinig wist te creëren.

Voor Heracles Almelo was het na AZ thuis en Ajax uit de derde opeenvolgende nederlaag. Door het verlies van vandaag haakt Heracles definitief af in de strijd om deelname aan de play-offs. Het maakt dat er de komende vier speelrondes weinig meer op het spel staat en de Almelöers in alle rust toe kunnen gaan werken naar het nieuwe seizoen. Gezien alle vertrokken en vertrekkende spelers, zal de club die tijd goed kunnen gebruiken.