Woensdag 19 juni 2024
Twentesport

Plet laat echo maken; trainingskamp Heracles verloopt verder voortvarend

Geplaatst op 13 juli 2011 door   ·   Geen reacties

BILLERBECK – Glynor Plet (foto) moet een bezoekje brengen aan het ziekenhuis. De spits van Heracles Almelo heeft hamstringklachten en laat voor de zekerheid een echo maken. Daarnaast neemt de club geen risico met Samuel Armenteros, die herstellende is van een liesblessure. De Zweed is zo goed als hersteld, maar kampt nog met kleine pijntjes. Willie Overtoom, die een kijkoperatie aan zijn knie onderging en waarbij de meniscus werd bijgewerkt, liep alweer zonder krukken door de lobby van Hotel Weissenberg.

Peter Bosz spreekt van een tot dusver goed verlopen trainingskamp. De trainer heeft de accenten naar een hoger plan getild en dat slaat goed aan. De blessure van Plet is volgens hem niet zorgwekkend. ‘Bij een spierscheuring had hij mank gelopen. Dat doet hij niet. Maar voor de zekerheid laat hij een echo maken’, zegt Bosz.

Armenteros is herstellende. Hij trainde een deel mee met de groep, daarna zocht hij de naastgelegen sintelbaan op. ‘Hij voelt het nog wat trekken in de lies. Maar dat is normaal. Komt door het bindweefsel. Hij kan ook wel spelen in de oefenwedstrijden, maar speelt niet negentig minuten. Dat bouwen we rustig op.’ Overtoom heeft zich bij de groep gevoegd, maar zal het trainingsveld nog niet betreden, volgens Bosz. ‘Hij werkt hier aan zijn revalidatie en daarnaast wil ik hem er gewoon bij hebben. Hij maakt deel uit van het team en we hebben ook de nodige teamactiviteiten en besprekingen. Gisteren liep hij nog met krukken en vandaag alweer zonder, het lijkt Lourdes wel hier’, grapt de trainer.

Ook de ontwikkelingen van nieuwelingen Lerin Duarte en Luis Pedro spreken Bosz aan. ‘Ze passen zich goed aan. Natuurlijk moeten ze nog stappen maken en is het tempo hoger, maar dat is logisch als je uit de Jupiler League komt. Ik ben zeer tevreden over Lerin en Luis.’

Het stadionnieuws was overigens, onder zowel de spelersgroep als de trainers en het bestuur, nog steeds het gespreksonderwerp in Billerbeck. De spelers reageerden stuk voor stuk verheugd. ‘Dit is heel belangrijk voor de club’, beseft Bosz. ‘Natuurlijk waren we gisteravond ook heel erg blij. Hier hebben we met z’n allen op gewacht. Hoe we het nieuws hebben ontvangen? Ik geloof via Facebook. Tegenwoordig gaat dat zo snel. Wij wisten het misschien nog wel eerder dan de voorzitter, die in de raadszaal zat.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief