Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Pover optreden van Heracles leidt bij VVV tot nederlaag

Geplaatst op 14 februari 2020 door   ·   Geen reacties

VENLO/ALMELO – Na opnieuw een teleurstellende uitwedstrijd keerde Heracles vanavond puntloos terug in Almelo. In het eigen stadion De Koel won VVV met 1-0 van de Almeloërs. Beide ploegen speelden geen grootse wedstrijd, maar de zege van de Limburgers was terecht, want creëerden meer dan de Almeloërs, die thuis nog met 6-1 van VVV won. Sterker nog, Heracles was een en al lamlendigheid op twee pijlers: gemakzucht en hovaardij.

Het lijkt wel, zeker op vreemde bodem, of Heracles onmachtig is de tegenstander zijn wil op te leggen door dominant te spelen. Dat maakt van de formatie van trainer Frank Wormuth een grijze middenmoter, en daar staat Heracles dan ook. De punten moeten dan maar in Almelo worden gepakt, bijvoorbeeld komende week aan de Wezebeeksingel tegen Ajax.

Vuurgloed
VVV voetbalde ook niet goed, maar van meet af aan wel gedrevener met vuurgloed en hartstocht. De ploeg van trainer Hans de Koning, hersteld na een operatie, wil zich zo snel mogelijk veilig spelen en ging er vol in. Heracles oogde mat en speelde zeker in de eerste helft plichtmatig.

Plaaggeest
De gevaarlijkste man aan Venlose zijde was Oussama Darfalau met een aantal gestrande doelpogingen; een onvermoeibare plaaggeest. De verdediging van de Almeloërs, met name Robin Pröpper, had het moeilijk tegen de gretige geelhemden. Het was evenwel Danny Post die na een minuut of twintig de score opende, zij het met enig fortuin, want de bal werd onderweg nog van richting veranderd, waardoor keeper Janis Blaswich van Heracles kansloos was.

Klosgaren
Dat het bij rust nog maar 1-0 stond, kwam door te veel breizucht in de VVV-opbouw en de pech voor de thuisclub dat een pegel van de loeigevaarlijke Darfalau de lat beroerde. Na de thee kwam er bij Heracles iets meer garen op de klos, met impulsen van Mauro Junior en een handjevol kleine kansen voor onder meer Cyriel Dessers en Sylvester van der Water, maar echt gevaarlijk werd het niet, mede door gebrek aan bruikbare aanvoer vanuit het middenveld.

FOTO @heracles

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief