PSV – Heracles Almelo 3-0 (1-0) – Analyse door Peter Visser

Geplaatst op 9 april 2012 door   ·   Geen reacties

Ik heb de wedstrijd gekeken als Heracles-supporter. Het is een club waar ik van jongsaf aan al wat mee heb. Daarom is het extra jammer dat ze de beker niet gewonnen hebben. Kort samengevat, het was een kansloze nederlaag. Het was vanaf het begin een en al PSV wat de klok sloeg. Heracles probeerde wel tegen te houden, maar had moeite met de lopende mensen. Bij PSV vond ik Labyad en Toivonen goed spelen. Een mooie aanval zorgde voor de 1-0. Vervolgens kreeg PSV nog meer kansen. Heracles beet af en toe wel van zich af, maar zonder resultaat.

Uiteindelijk mocht Heracles blij zijn dat het bij rust nog maar 1-0 was. Dan hoop je dat in de tweede helft de kansen keren, maar ook de tweede helft was voor PSV. PSV beloonde zichzelf met de 2-0 en de 3-0 daarmee was het duel gespeeld.

Het verdedigen van lopende spelers bleek voor Looms en Breukers erg lastig. Ook bij de 2-0 had Mertens alle vrijheid om op te bouwen. Je weet van de voren dat PSV beter is, maar voor Heracles heeft het er geen moment in gezeten. De bekerfinale is, hoewel verloren, toch een hoogtepunt in de clubhistorie.

Als man van de wedstrijd kies ik voor scheidsrechter Pol van Boekel. Hij floot in mijn ogen een foutloze wedstrijd. Dat hij het moment van Toivonen en opzichte van Overtoom misschien verkeerd inschatte doet daar niets aan af. Het blijft lastig te oordelen zonder eerst tien herhalingen te hebben gezien. Wat amusementswaarde betreft kom ik uit op een vijf. Het is een duel waar je toch voor gaat zitten, maar wat nooit een echte wedstrijd werd.

PSV – Heracles Almelo 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 31. Toivonen 1-0, 56. Mertens 2-0. 63. Lens 3-0.
Geel: Pieters, Labyad, Toivonen (PSV), Rienstra (Heracles)