Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Rentree Marko Vejinovic bij remiserend Jong Heracles Almelo

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – Door een late gelijkmaker van Jason Davidson, hebben de beloften van Heracles Almelo vanavond een punt gepakt bij FC Utrecht. Na een kwartier kwamen de Domstedelingen op voorsprong, maar de Australiër zette de eindstand, uit een vrije trap van Marko Vejinovic, op 1-1. Voor Vejinovic, die na de rust inviel, waren het de eerste speelminuten na een knieblessure. De middenvelder kwam vorige week terug uit Servië, waar hij een placentabehandeling onderging.

De thuisploeg nam vanavond de leiding. Na een kwartier veroorzaakte Mike te Wierik een strafschop, nadat hij Lars Veldwijk onderuit haalde. Diezelfde Veldwijk zette FC Utrecht van elf meter op voorsprong. Heracles was vervolgens de betere ploeg in Utrecht, maar bleek niet effectief genoeg in de afronding. FC Utrecht werd gedwongen in te zakken en trachtte gevaarlijk te worden in de omschakeling. Pas laat beloonde het team van trainer René Kolmschot zichzelf. In de slotfase profiteerde Davidson uit een vrije trap van Vejinovic van een scrimmagesituatie (1-1). Even leek FC Utrecht alsnog drie punten te pakken, maar doelman Dennis Telgenkamp redde subliem op een schot van de doorgebroken Veldwijk.

Jong FC Utrecht – Jong Heracles Almelo 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 17. Veldwijk 1-0, 87. Davidson 1-1
Geel: Heerings en Vriends (FC Utrecht) Almubaraki en Bruns (Heracles Almelo)
Bijzonderheid: 2. De wedstrijd lag een kwartier stil wegens een blessure van de grensrechter. Bij een val langs de zijlijn raakte zijn schouder uit de kom. Na het vinden van een vervangende grensrechter, werd het duel hervat.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Te Wierik, Haulussy, Davidson, Jallo, Almubaraki, Belterman, Bruns (46. Vejinovic), Van Mieghem, Gouriye, Pedro

Archieffoto: Marko Vejinovic (Rene Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief