Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Ron Jans: ‘Heracles deed één ding verkeerd: ze benutten de kansen niet’

Geplaatst op 28 april 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Coach ad interim Hendrie Krüzen (foto) probeerde na afloop even in de huid van de neutrale toeschouwer te kruipen en veronderstelde dat het voor dat soort kijkers van Heracles-Heerenveen (2-4) een mooie wedstrijd was geweest. En daarmee sloeg de Almeloër de spijker op de kop, want vooral het eerste uur was de wedstrijd buitengewoon aantrekkelijk. Met name Heracles combineerde erop los en stichtte keer op keer gevaar. Uiteindelijk was de ploeg van Krüzen twaalf keer dicht bij een doelpunt geweest. De teller qua kansen voor Heerenveen bleef op zeven staan. Desondanks wonnen de Friezen de wedstrijd en blijven daardoor uitzicht houden op de lucratieve tweede plaats van de ranglijst.

Samuel Armenteros was de grootste kansenmisser aan Heracles-zijde. Hij kreeg zes grote mogelijkheden, maar telkens was zijn Zweedse landgenoot Kristoffer Nordfeldt hem de baas. De keeper van Heerenveen was zonder twijfel de Man of the Match. Hij redde steeds en vooral ook de manier waarop hij een schot van Willie Overtoom uit de kruising sloeg was imponerend. ‘Heracles voetbalde het eerste half uur uitstekend’, zei trainer Ron Jans na afloop. Hij had het verwacht,  want voor de wedstrijd had hij al gezegd dat Heracles samen met Ajax en PSV tot de moeilijkste tegenstanders van zijn ploeg beschouwd worden. ‘Maar ze deden één ding verkeerd’, vond Jans, ‘ze schoten de ballen er niet in.’ Hij bedoelde de voormalige Heerenveen-speler Armenteros die in de eerste 22 minuten vier keer van dichtbij miste. Jans complimenteerde Nordfeldt en was niet te spreken over zijn eigen ploeg die daarna drie grote kansen had gekregen en er daarvan maar één had benut (via een intikker van voormalig Heraclied Dost). Jans: ‘De wedstrijd veranderde in een spektakelstuk. Heracles bepaalde het spel en wij counterden. We lieten daarbij zien dat counters heel mooi kunnen zijn. Al met al ben ik blij met de drie punten. We kunnen nu zien wat er morgen gebeurt als onze concurrenten aan de bak moeten. Ik heb er nu al zin in. We doen nog steeds mee. Het kan mooi worden.’

Jans’ collega Krüzen noemde de wedstrijd eveneens fantastisch. ‘We creëerden veel kansen, maar wisten ook dat ze geweldig goed kunnen omschakelen. We speelden een geweldige eerste helft, maar beloonden onszelf niet. Nu zal het halen van de playoffs een moeilijke zaak worden.’ Krüzen, die de geschorste Peter Bosz verving, dacht al aan de uitwedstrijd van komende woensdag als zijn ploeg naar Feyenoord moet en besefte dat Heracles in de Kuip nog niet vaak heeft kunnen imponeren.

(foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief