Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1 (1-0) – Analyse door Ben Weber

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   Geen reacties

Ik was in Heerenveen bij de wedstrijd om mijn boek toe te lichten. Dat is binnenkort tevens te zien op Heracles TV. Daardoor kon ik ook bij de wedstrijd aanwezig zijn. Heerenveen speelde aanvallend heel compact. Daardoor was er veel ruimte achter de verdediging van Heracles. Assaidi en Djuricic waren continu dreigend en uiteindelijk werd het ook 1-0. Vervolgens leek het er op dat het eerder 2-0 dan 1-1 zou worden. Heracles speelde voorin met Plet en Armenteros en die deden te weinig. Heerenveen speelde met meer passie en meer druk. Ze wonnen de tweede ballen en waren heer en meester.

Heracles voerde een tweetal wissels uit, bracht Duarte en Pedro en kreeg meer grip op het middenveld. Het spel werd beweeglijker en Heracles speelde met meer passie. Ik vond het terecht dat het 1-1 werd, al had Heerenveen uiteindelijk wel het meeste recht op de overwinning.. Het was echt een wedstrijd met twee helften, een voor Heerenveen en een voor Heracles. Heerenveen was niet effectief in het benutten van de kansen die het kreeg. Na de 1-1 kreeg Heracles de geest en was het voor de Friezen het laatste halve uur billenknijpen. Op basis van het effectief benutten van de kansen won Heracles. Voor het publiek was het een geweldige wedstrijd. Ik geef een acht voor de amusementswaarde. Sterren zijn er voor Pedro en Duarte die samen het verschil maakten. Als man van de wedstrijd kies ik voor Assaidi. Hij was continu dreigend en maakte echt het verschil.

sc Heerenveen – Heracles Almelo 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 29. Assaidi 1-0, 72. Armenteros 1-1
Geel: Assaidi,Dost  Breukers,Quansah  
Amusementswaarde:8
Man van de wedstrijd:
 Assaidi
Sterren:
Pedro 1x, Duarte 1x
sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, El-Akchaoui  (87. Breuer), Kums, Elm (46. Svec), Djuricic, Narsingh  (88. Martinus), Dost, Assaidi.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van de Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic  (60. Pedro), Armenteros, Plet  (90. Douglas), Everton (60. Duarte).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief