Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Stichting Doelpunt ontvangt onderscheiding van Heracles

Geplaatst op 3 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Stichting Doelpunt ontvangt zondag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC, uit handen van Heracles Almelo het Meer dan Voetbal-label. Deze onderscheiding, een initiatief van de Stichting Meer dan Voetbal, is in het leven geroepen om maatschappelijk betrokken voetbalprojecten beter herkenbaar te maken. Stichting Doelpunt organiseerde in 2010 een voetbaldag in samenwerking met Heracles en ontvangt deze onderscheiding voor hun project ter bevordering van G-voetbal voor kinderen met een, met name motorische, beperking.

Kinderen met een beperking (motorisch en/of verstandelijk) worden bij reguliere voetbalverenigingen vaak moeilijk geaccepteerd, zelfs al is de beperking minimaal. Daarom zet Stichting Doelpunt zich in om voetbal voor kinderen met een beperking, ook wel bekend als G-voetbal, meer bekendheid en een groter draagvlak te geven. Bij de KNVB bestaat het zogenaamde G-voetbal, maar het blijkt dat dit onvoldoende bekend is bij deze kinderen en hun ouders en dat het huidige G-voetbal voor 90-95 procent wordt gespeeld door kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarom richt Stichting Doelpunt zich in het bijzonder op de groep kinderen van 6 tot en met 16 jaar met een met name motorische of meervoudige beperking, zonder daarbij andere kinderen met een beperking uit te sluiten van de activiteiten.

Als centraal promotiemiddel organiseert Stichting Doelpunt een voetbaldag bij en in samenwerking met Heracles Almelo. Door deze promotiedag ervaren kinderen dat zij plezier kunnen beleven aan voetbal op aangepast niveau. De eerste voetbaldag heeft in 2010 plaatsgevonden bij Heracles in Almelo. De voorbereiding voor een promotiedag in 2011 is inmiddels in gang gezet.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief