Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Uitblinker Dennis Telgenkamp: ‘Geluk moet je afdwingen’

Geplaatst op 22 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – Hij was een van de uitblinkers. In de met 4-2 gewonnen bekerwedstrijd toonde doelman Dennis Telgenkamp (foto) van Heracles zich een buitengewoon betrouwbare vervanger van de geschorste Remko Pasveer.  ‘Dat ik zo schor ben, komt van het coachen’, verontschuldigde de Wierdenaar zich na afloop. ‘Nee. Zenuwachtig was ik niet. Ik heb hetzelfde gedaan als met het tweede elftal. Gewoon normaal doen, dat werkt het beste’, sprak de 24-jarige doelman na afloop, kort nadat hij een paar vreugdekreten had losgelaten.

‘Ik ben niet zo zenuwachtig aangelegd. Ook hier is het gewoon elf tegen elf. Ik keepte wel redelijk, vond ikzelf.’ Zo beleefde de invaller de wedstrijd die hij nooit meer zal vergeten. Hij werd eigenlijk maar één keer gepasseerd in de verlenging. Dat was toen Poulsen hard op de binnenkant van de paalk schoot. ‘Geluk moet je afdwingen. Dat heb ik gedaan’, constateerde hij nuchter.

Telgenkamp heeft misschien door zijn puike optreden zijn loopbaan positieve wending gegeven. ‘Mijn contract loopt af. Ik heb een keer met de club op trainingskamp in Turkije gesproken, maar nog niets formeels. Tot nu toe ben ik vrij in de zomer, maar wat er ook gebeurt, ik wil wel op het hoogste niveau van Nederland blijven spelen. Ik ben daar ook wel klaar voor.’ Hij bewees het op die donderdagvond in Alkmaar.

Dennis Telgenkamp redt stijlvol. Links Brett Holman van AZ.
(foto bert letteboer)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief