Maandag 26 februari 2024
Twentesport

Voetbalprof Tim Gilissen helpt zijn oude club Sportclub Enschede vooruit

Geplaatst op 26 mei 2013 door   ·   Geen reacties

tim gilissen ENSCHEDE – Tim Gilissen (NAC Breda) opende vrijdag officieel een multifunctioneel kunstgrasveld (SOCCER44) bij zijn oude amateurclub SC Enschede. Daarnaast benoemt hij een clubmanager en financiert Gilissen voor enkele jongeren een trainersopleiding (Trainer Coach 3). Deze activiteiten financiert hij vanuit de prijs die gekoppeld is aan zijn uitverkiezing tot Maatschappelijk speler Eredivisie 2012 tijdens het Voetballer van het Jaar gala. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Sportclub Enschede is de eerste amateurvereniging in Nederland met een SOCCER44-veld. Dit nieuwe voetbalconcept is gebaseerd op voetvolleybal. Gilissen (foto) verdubbelde bijdragen van leden waardoor het veldje gerealiseerd kon worden. Tijdens de opening vond een clinic plaats en werd er een aantal partijen gespeeld. Ook voormalig jeugdspeler en momenteel Heracles Almelo keeper Remko Pasveer was van de partij. Tim Gilissen: “Ik ben vastbesloten met de prijs mijn oude club vooruit te helpen. Dit is een geweldig eerste succes. Het veldje helpt jeugdspelers in het ontwikkelen van hun techniek en daarnaast is het voor kinderen uit de buurt een mooie methode om met voetbal in aanraking te komen. Ik vind het ook mooi om te zien dat zo veel leden een bijdrage hebben geleverd, het is nu echt een veldje van de hele club.”

Daarnaast financiert Tim Gilissen een fulltime verenigingsmanager. Hierdoor krijgt de club een open karakter en kan het in de toekomst spil van de wijk worden. Tenslotte financiert de NAC-speler voor enkele jongeren een trainerscursus. Gilissen: ‘Je kunt als profvoetballer op vele manieren de jeugd stimuleren zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een training te geven bij een amateurclub. Als profvoetballer moeten wij het goede voorbeeld geven! Ik heb van de Vriendenloterij de kans gekregen mijn ideeën verder in de praktijk te brengen. Hier ben ik ze dankbaar voor, omdat ik zo langere tijd kan bijdragen aan mijn clubs, Sportclub Enschede en NAC. De eerste initiatieven zijn nu gestart, de volgende zijn in ontwikkeling.’

In 2012 heeft Tim Gilissen al laten zien wat je als profvoetballer kunt betekenen voor de samenleving. Hij is nauw betrokken bij de maatschappelijke tak van NAC Breda: Teamplay@NAC. Hij is binnen de selectie het aanspreekpunt voor Teamplay@NAC om de maatschappelijke activiteiten van de club binnen de selectie bekend te maken. Doel is om draagvlak te creëren en te behouden voor de maatschappelijke projecten en activiteiten van de club. ‘Een volgende stap hierin wordt de maatschappelijke ontwikkeling van onze jeugdopleiding. Hiermee gaan we volgend jaar van start’, aldus Gilissen.

 Maatschappelijk Speler van het Jaar
De VriendenLoterij en de Eredivisie hebben het initiatief genomen om jaarlijks de profvoetballer uit de Eredivisie te belonen die zich op bijzondere wijze inzet voor een sterkere samenleving.Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt op het Voetballer van het Jaar gala, wat georganiseerd wordt door De Telegraaf. Aan deze uitverkiezing is een prijs gekoppeld t.w.v. € 50.000. Dit bedrag wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van Tim Gilissen en aan de maatschappelijke projecten van zijn club NAC Breda. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, maatschappelijk partner van de Eredivisie.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief