Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Volslagen offday van Heracles nekt de club in Waalwijk

Geplaatst op 2 november 2019 door   ·   2 Reacties

WAALWIJK/ALMELO – Volkomen verdiend verloor Heracles vanavond van RKC, want in Waalwijk won de thuisploeg met 2-0, waar het afgelopen week in Almelo voor de beker nog van de Almeloërs had verloren. Heracles speelde vanavond zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en als er al werd gescoord waren het gele kaarten.

Er was niets op de nederlaag af te dingen. De eerste driepunter van het seizoen kwam de ploeg van trainer Fred Grimm volledig toe. Sterker, een verdubbeling van de score had meer recht gedaan aan de wedstrijd, want Heracles werd in het mandje van de makers genaaid.

RKC zette meteen druk op de Almelose defensie die dan toch kwetsbaar oogt en onzeker blijkt. Lennart Czyborra moest binnen enkele minuut al een een bal van Stijn Spierings van de lijn halen en ook doelman Janis Blaswich diende geregeld in te grijpen. Aan de andere kant was RKC op de tiende van de negentig minuten al succesvol toen Sylla Sow een flitsende actie vanaf de linkerflank met een fantastische actie met een heerlijke treffer bekroonde.

Het was sporadisch dat Heracles er goed uit wist te komen en voor enige dreiging kon zorgen, via onder meer een paar keer Cyriel Dessers. Toch hing de 2-0 vaker in de lucht dan de 1-1. Een paar reddingen van Blaswich en de lat voorkwamen een ruimere beloning voor de ploeg die daar recht op had, maar invaller Kevin Vermeulen maakte hem kort voor het eindsignaal

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Jeroen says:

  Misplaatste arrogantie zag je in deze wedstrijd. De wake up call van woensdag heeft niet geholpen. De trainers heeft ze voor zaterdag niet scherp gekregen. Nu met beide benen op de grond en mag er geen ‘ja maar’ meer gezegd worden. Er is maar één oplossing voor en dat is VVV Venlo zaterdag a.s. weg spelen.

 2. Piet says:

  Een gewaarschuwd mens telt voor……?
  Dat bedoel ik nu. Mijn voorspelling kwam (helaas) uit.
  Goed betaalde profs die de hele week met voetbal bezig zijn, en het dan ‘ZO’ laten afweten. Schandalig! Mij is altijd geleerd als je een sliding inzet moet je de bal hebben, althans voldoende raken. Zoniet, dan lig je op de grond, raakt lucht en bent dan ‘uitgespeeld’. Zo ook onze vriend ‘Stuurboord’!. (Bakboord voor de kenners). Meneer zet een sliding in maar raakt geen bal. Boem doelpunt 1-0. Natuurlijk was hij niet de enige die er niets van bakte maar het was tenenkrommend wat de rest liet zien.
  Op naar komende zaterdagavond en ‘onterf’ (hopelijk) VVV dan maar.
Archief