Donderdag 13 juni 2024
Twentesport

Willem II-Heracles 2-6 (1-3) – Analyse door Bas Ticheler

Geplaatst op 9 april 2011 door   ·   1 Reactie

Ik heb een leuke avond gehad, want wat ik heb gezien in Tilburg is echt ongelooflijk. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Heracles krijgt al na een paar minuten een penalty tegen, een rode kaart (Looms) en staat met 1-0 achter. Toch winnen de Almelöers met liefst 6-2. Met tien man maken ze dus zes goals. Dat maak ik nooit meer mee. Het is ontzettend knap, maar van de andere kant, wat Willem II liet zien, is onwaarschijnlijk slecht.

Heracles speelde met tien man geconcentreerd en goed gegroepeerd. Op de goede momenten werd er omgeschakeld. Een minder elftal had in zo’n geval – met tien man  dus – een gelijk spel een goed resultaat gevonden, maar Heracles ging ging voetballen en eindigt op een 6-2 eindstand.

Het was dus een leuke avond die ik als neutrale toeschouwer qua amusementswaarde beoordeel met een 8. Ik heb spektakel gezien, veel goals, penalty’s. Prima.
Everton benoem ik als Man of the Match. De Braziliaan miste naast de drie doelpunten ook nog drie opgelegde kansen. Daaruit blijkt wel dat hij vaak op de goede plek stond.  Hij heeft overigens alweer veertien keer gescoord dit seizoen.

Everton krijgt voor zijn belangrijke rol twee sterren, Armenteros krijgt er één.  Hij en Everton waren de twee vooruit geschoven pionnen, toen Darl Douglas na de rode kaart werd gewisseld voor Olivier Ter Horst.
Ook Willie Overtoon (foto) krijgt een ster, hij was overal vanavond.’

Willem II-Heracles 2-6 (1-3)
Scoreverloop:  3. Lasnik 1-0 (strafschop), 6. Everton 1-1, 40. Everton 1-2, 45+3 Overtoom (strafschop) 1-3; 58. Everton 1-4, 82. Halilovic 2-4, 88. Overtoom 2-5, 90+2 Quansah 2-6.
Gele kaarten: Biemans en Strihavka (WII)
Rode Kaart: Looms (Heracles) twee keer geel.
Amusementswaarde 8
Man van de wedstrijd: Everton
Sterren: Everton ; Armenteros , Overtoom
Opstellingen.
Willem II:  Kujovic; Lampi, Biemans, Halilovic, Pereira; Gravenbeek, Lasnik (46. Levchenko), Van der Heijden; Hakola, Rigters, Janga (46. Strihavka)
Heracles: Pasveer; Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom, Vejinovic; Douglas, Armenteros, Everton

Rapporteur Bas Ticheler uit Enschede is verslaggever bij NOS Langs de Lijn en  Studio Sport.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Betty says:

    Bas,

    Ik vind je een prima verslaggever, maar mag ik je erop wijzen, dat je bij de opstelling van Heracles het debuut van Thomas Bruns hebt vergeten. Die jongen is wel de moeite van het vermelden waard.

    Groetjes, Betty
Archief