Zaterdag 20 april 2024

Nederlands vrouwenelftal plaatst zich voor kwartfinale

Geplaatst op 24 juli 2017 door   ·   Geen reacties

Tilburg – Het Nederlandse vrouwenelftal heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het EK. De Oranje Leeuwinnen waren in het laatste duel in Groep A met 2-1 te sterk voor België.

Een remise volstond, maar Oranje maakte vanaf de eerste minuut de intenties duidelijk en ging vol voor de winst. Uitblinker Lieke Martens was vanwege een blessure onzeker voor het duel met de Belgen, maar stond toch aan de aftrap. Ze was een van de lichtpuntjes aan de zijde van Nederland.

De vrouwen van bondscoach Wiegman kregen een strafschop nadat middenvelder Jackie Groenen neer werd gelegd. De penalty werd binnengeschoten door FC Twente-speelster Sherida Spitse.

In de tweede helft werd Nederland teruggedrongen door de Belgen en dat leverde zo nu en dan gevaar op. De gelijkmaker kwam tot stand door een blunder van keepster Sari van Veenendaal, die een verkapte voorzet verkeerd inschatte. Oranje werd nerveus door de tegentreffer, maar kwam toch met de schrik vrij. Sterspeelster Martens toonde haar klasse en zette de ploeg op voorsprong. Ook hier zag de keepster van de tegenpartij er niet goed uit.

Oranje maalt er niet om, want het wint en plaatst zich als groepswinnaarvoor de kwartfinale van het EK. Die wedstrijd staat komende zaterdag in Doetinchem op de agenda en wordt misschien wel gespeeld tegen Duitsland.