Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

Oranje vrouwen beginnen EK met zege op Noorwegen

Geplaatst op 16 juli 2017 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – Het Nederlands vrouwenelftal  is het het EK-voetbal in eigen land perfect begonnen. Noorwegen, op voorhand de sterkste tegenstander in de poule, werd met 1-0 verslagen. Voormalig FC Twente-speelster Shanice van de Sanden kopte na 66 minuten raak uit een voorzet van Lieke Martens

Het Nederlands team kende, zoals verwacht, een ruim aantal speelsters met een FC Twente verleden.  Anouk Dekker uit Wierden stond net als  FC Twente-speelsters Kika van Es en Sherida Spitse aan de aftrap. Jill Roord uit Oldenzaal begon op de bank. Met Sari van Veenendaal en Shanice van de Sanden kwam dhet aantal huidige en voormalige Twente speelsters op 5.

Wedstrijd
Nederland was de gehele wedstrijd gevaarlijker dan Noorwegen. Martens had al in de eerste minuut kunnen scoren en schoot ook later in de eerste helft overtuigend op doel. Vivianne Miedema, als spits de hoop op goals, mikte na een prima actie naast. Het was ook Miedema die na rust Oranje op voorsprong had moeten brengen, maar na een fijn passje van Martens schoot ze naast.

Nederland werd vooral gevaarlijk door het sterke spel van Groenen, middenvelder met een zuivere steekbal. Zeker met de snelle Shanice van de Sanden voorin een krachtig wapen. Lineth Beerensteyn, Jill Roord en Stefanie van der Gragt kwamen als invalsters in het veld en maakten het FC Twente aandeel in de zege nog groter.

 Oranje speelt donderdag haar tweede poulewedstrijd, in Rotterdam tegen Denemarken
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief