Dinsdag 18 juni 2024
Twentesport

Hoofdrol Jules Reimerink bij Cottbus

Geplaatst op 27 januari 2011 door   ·   Geen reacties

26 januari 2011
COTTBUS – Net als gisteren Oldenzaler Derk Boerrigter een belangrijke rol speelde bij de bekerwinst van RKC (5-0 tegen Noordwijk, twee goals van Boerrigter) speelde vanavond een andere Oldenzaler een hoofdrol in een bekerwedstrijd. Het was Jules Reimerink, die in het Duitse bekerduel tussen FC Energie Cottbus en 1899 Hoffenheim een hoofdrol opeiste. De 21-jarige aanvaller ging namens de thuisclub in de 84ste minuut aan de linkerkant op de solotoer in een fase dat Hoffenheim sterker was en gaf  vervolgens de beslissende voorzet waar de winnende goal uit voortkwam. De Chinees Jiayi Shao scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Tweede Bundesligaclub Cottbus bereikte daardoor de halve finale van de Duitse beker. ‘
Dit geeft me een ongelooflijk goed gevoel, want we verslaan als tweede Bundesligaclub de nummer 5 Hoffenheim van de eerste Bundesliga’, zei Reimerink na afloop.

Bij Hoffenheim debuteerde Amsterdammer Ryan Babel. Hij speelde een goede wedstrijd. Op de foto is hij in duel met Reimerink (links).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief