Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Sanderink stopt per direct bij De Graafschap

Geplaatst op 11 februari 2011 door   ·   2 Reacties

ALMELO – Zakenman Gerard Sanderink  uit Wierden heeft per direct alle contacten verbroken met de Graafschap uit Doetinchem. De zakenman komt zijn financiële verplichtingen na,  maar verdwijnt van het shirt. ‘Dit is de beste oplossing, want het ‘probleem Looyen’ zullen ze daar voorlopig wel handhaven’, zegt Sanderink. ‘Ik ga er niet meer heen. Zolang Looyen er nog zit, zien ze mij daar niet meer, hoewel ik verder niets tegen De Graafschap als club heb.’
Sanderink wilde eigenlijk al voor de wedstrijd tegen Ajax die vorige week vrijdag werd gespeeld, dat  de naam van zijn bedrijf Centric van de shirts zou verdwijnen, maar enkele mededirecteuren hielden hem tegen, omdat ze zakenrealties hadden uitgenodigd om bij dat duel aanwezig te zijn.
De rest van het seizoen zal De Graafschap  met het logo van het KWF-kankerfonds op het shirt spelen.  Sanderink maakte zich erg boos over het feit dat manager Leen Looyen over de rug van de trainer Darije Kalezic een spelletje speelde. Looyen wist al een week dat Kalezic weg moest, maar riep steeds dat er nog een gesprek moest komen. Daarom wilde Sanderink dat Looyen moest opstappen. De Graafschap stuurde overigens nog een brief naar Sanderink met de mededeling dat ze het contract met Centric na dit seizoen niet zouden verlengen, maar dat was volgens Sanderink overbodig. ‘Dat deden ze om hun hachje te redden, want ik had daarvoor al besloten dat ik mijn bedrijf niet langer met de naam op hun shirt zou staan.’

Foto:  De presentatie van Centric als shirtsponsor. Links Gerard Sanderink, rechts toenmalig voorzitter Sietze Veen  (archieffoto)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Manfred says:

    Gerard Sanderink is het typisch voorbeeld van iemand die niet begrijpt dat een sponsor maar twee dingen moet doen. Dokken en kop houden. Zo gau een van de twee niet meer gebeurd, zijn clubs niet meer blij met een sponsor.

    Niet voor het eerst dat Sanderink om zo’n reden breekt met een club.

  2. Hemmertime says:

    Het wordt tijd dat de heer Sanderink als Tukker het grote Twente gaat sponsoren en heeft hij ook minder reden tot klagen.
Archief