Zaterdag 15 juni 2024
Twentesport

Voetbalvrouwen via Doetinchem op weg naar Enschede

Geplaatst op 28 juli 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Haalt het Nederlands vrouwenelftal Enschede, dat is de grote vraag. Nog slechts een wedstrijd is Oranje verwijderd. Na overtuigend groepswinnaar te zijn geworden, is Zweden het laatste obstakel voordat het FC Twente stadion kan worden bereikt. Zaterdagavond om zes uur is het zover: Nederland staat  dan in Doetinchem tegenover Zweden in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap voetbal.

Oranje won al zijn groepsduels en is samen met Engeland nog zonder puntverlies. Toegegeven, na de zege op Noorwegen ging het allemaal wat moeizamer tegen Denemarken en de afsluiter tegen België was een ware worsteling. In de opbouw en passing ging wel erg veel mis en de voorsprong na 27 minuten bracht geen rust in de ploeg. Maar laten we niet vergeten dat de Oranje Leeuwinnen niet als torenhoog favoriet aan dit toernooi begonnen, eerder als een opkomende middenmoter met de potentie om aan te sluiten bij de subtop. Zo bekeken is negen punten simpelweg razend knap een een indicatie dat de dames het thuisvoordeel prima weten uit te baten. Als nu ook spits Vivian Miedema eindelijk op een eindronde gaat laten zien wat ze wekelijks voor haar clubs (en in kwalificaties) doet, dan begint de titel te lonken.

Martens: “Zweden sterk en vooral tactisch”
Lieke Martens is de grote Zweden-specialist bij Oranje. Ze speelde dik drie jaar in de Zweedse competitie. “Zweden is sterk, vooral tactisch. En ze zijn gewend om grote wedstrijden te spelen”, weet ze. Bondscoach Sarina Wiegman heeft alleen medische zorgen over Jackie Groenen en Anouk Dekker. Met of zonder die twee op het veld: de samenhang bij Oranje is volgens haar groot. “Qua samenwerken en strijd leveren waren we tegen België goed, maar aan de bal hadden we wat moeite.”

Voor het EK begon had Oranje al vier friendly’s gewonnen, waardoor nu toch een imposante reeks is opgebouwd van zeven zeges op rij. Zweden sloot de groepsfase af met een 3-2 nederlaag tegen Italië. Wel wonnen de Scandinaviër vijf van de zes laatste onderlinge duels

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief