Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Ashton Eaton maakt impossant startveld FBK Games compleet

Geplaatst op 27 mei 2014 door   ·   Geen reacties

Ashton EatonHENGELO – Met de Amerikaan Ashton Eaton (foto), ‘s werelds beste meerkamper van dit moment, heeft de organisatie van de FBK Games nog maar eens een topnaam toegevoegd aan het deelnemersveld van de wedstrijd. Eaton komt op zondag 8 juni in actie op de 400 meter horden. De 26-jarige atleet is de huidige Olympische kampioen op de meerkamp en daarnaast zowel wereldkampioen indoor als outdoor in de discipline over meerdere onderdelen. ‘Ashton Eaton is misschien wel de beste atleet aller tijden’, is FBK Games directeur Hans Kloosterman in zijn nopjes. ‘Dat het Nederlandse publiek hem in Hengelo kan bewonderen is een unieke kans.’

Eaton focust zich dit jaar met name op de 400 meter en staat op dat onderdeel met ambitie aan de start. Hij is niet de enige indrukwekkende naam op de deelnemerslijst van de internationale topatletiekwedstrijd in het FBK stadion. Naast Eaton doen nog vijf Olympische kampioenen mee in Hengelo. Dat zijn polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie, discuswerpers Robert Harting en Piotr Malachowski en verspringers Greg Rutherford en Irving Saladino. Nederlandse toppers aan de start zijn onder meer Churandy Martina en Dafne Schippers.

Marit Dopheide is als oud-Enschedese op de 400 meter de enige Twentse deelneemster aan de FBK Games. Wel komt René Stokvis in actie. Hij zal echter in dienst lopen van de rest van het deelnemersveld, want op de 3000 meter neemt de Enschedeër een rol als haas op zich.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief