Zondag 21 juli 2024
Twentesport

NK indoor atletiek: zilver voor Dopheide, Van Bennekom en De Boer

Geplaatst op 13 februari 2011 door   ·   Geen reacties

APELDOORN – Vier medailles vielen de Twentse deelnemers aan het NK atletiek indoor in Apeldoorn ten deel, drie zilveren en een bronzen. Joost van Bennekom was van hen het dichtst bij een gouden medaille. De 30-jarige Enschedeër, regerend kampioen van Nederland outdoor,  kwam bij het verspringen een centimeter tekort voor een gouden medaille. De strijd om de Nederlandse titel kwam traag op gang. Vier rondes lang was een sprong van Ingmar Vos uit de eerste ronde (7.37 m) goed voor de koppositie. In ronde vijf gingen daar opeens twee man over heen: Tion-atleet Joost van Bennekom met 7.46 en de kampioen bij het hinkstapspringen, Fabian Florant, met 7.44. Maar Ingmar Vos revancheerde zich bijzonder goed in zijn laatste poging. Met 7.47 pakte hij als nog het goud.

Op de 1500 meter deden twee Enschedeërs een greep naar de gouden plak. René Stokvis van AC Tion startte de 1500 meter met een duidelijk doel; de limiet voor de EK Indoor in Parijs lopen. Stokvis nam bij de start resoluut de leiding maar kreeg niet veel steun bij zijn missie. Toen Stokvis verzuurde profiteerden Ate van der Burgt en clubgenoot Wouter de Boer. Van der Burgt (Wageningen) won in 3:46,43, Wouter de Boer werd tweede in 3.47.52 en Stokvis restte slechts het brons met een tijd van 3.49.04.

Enschedese Marit Dopheide (foto) moest eveneens slechts één concurrente voorrang verlenen.  Nicky van Leuveren van Phanos lag al snel aan de leiding met een tijd van 54.23. Dopheide won de zilveren plak in 54.64.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief