Rob Detert verbetert parcoursrecord Huttenkloasloop

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Rob Detert Oude Weme heeft de vijfde Huttenkloasloop in Oldenzaal gewonnen op de halve marathon. De in Apeldoorn woonachtige Twentenaar brak met de tijd van 1.12.41 het parcoursrecord van Pieter Mans uit Almelo van twee jaar geleden. Pieter Mans (Almelo) zelf werd dit jaar tweede in 1.14.39. Nijverdaller Peter Bruinsma liep de derde tijd: 1.17.59, gevolgd door Addy de Kort uit Veghel (1.18.57) en Enschedeër Michiel Snuverink van MPM in 1.19.23. Bruinsma was met zijn goede tijd ook de snelste 40-plusser, gevolgd door René Poppe uit Wijthmen in 1.20.31 en Edwin Veenstra (MPM) in 1.20.34.
Marcel Klamer uit Denekamp was met afstand de beste 50-plusser met een tijd van 1.21.19.
Bij de vrouwen won Nynke Beunders (Hengelo) van LAAC Twente met een tijd van 1.26.53. Kimberly Kok uit Den Ham werd tweede in  1.33.25 en Claudia Grundel  uit Oldenzaal van de Loopgroep De Lutte, winnares van 2010, was derde bij de vrouwen met 1.35.22. Haar plaatsgenote Klara Davina (ook LAAC) was sneller dan Grundel. Ze won bij de vrouwen 45-plus met een tijd van 1.33.37 op de halve marathon.
Sam Landman (Hengelo)van MPM won de tien kilometer in 33:50. Zijn clubgenoot Thijs Theunissen (Hengelo) kwam 25 seconden later binnen, gevolgd door Wouter Doesburg van LAAC Twente in 35:45. Bij de vrouwen bestond het podium uit winnares  Monique Nijkamp uit Nijmegen met een tijd van 43.06,Esther Exterkate uit Hengevelde die met 43.50 als tweede finishte en Marijke van Duuren uit Hengelo met 44.55.
Caimin Stevens uit Enschede was de snelste man op de vijf kilometer met een tijd van 16.37.

In Zuidwolde won Brigit Landewé uit Boekelo de Bikkelloop, een wedstrijd over tien km. De tijd van de Tion-atlete was 39.52. Ze had een voorsprong van bijna één minuut op de nummer 2 Marleen Lubbers uit Coevorden.
Bij de mannen kwam Jan Paalman uit Rijssen als vierde binnen in 34.43. Ben Stellingwerf uit Onderdendam won de wedstrijd in 32.15.