Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Sanderman eenzame winnaar van 39ste Halve Marathon Hengelo

Geplaatst op 3 april 2011 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De 39ste editie van de Halve Marathon van Hengelo is gewonnen door de man die van tevoren ook de grootste favoriet voor de zege was: Leon Sanderman (foto) uit Rijssen. De 29-jarige banketbakker was vorig jaar tweede en is in de regio op dit soort wedstrijden haast niet te kloppen. Vandaag liep Sanderman  even gelijk op met Casper Koelma die de tien kilometer liep en vervolgens ging hij alleen richting eindpunt. ‘Ik heb eigenlijk de hele wedstrijd vooruit gelopen. Het is geen snel parcours en de laatste kilometers zit je steeds tussen de achterblijvers van de 15 kilometer. Desondanks ben ik wel tevreden’, aldus Sanderman die zich voorbereidt op de marathon van Enschede over twee weken. het zal de eerste keer zijn dat hij de hele marathon loopt. ‘Ik kan een goede halve lopen, dat qweet ik. Maar hoe het op een hele marathon zal gaan, moet ik gaan ervaren. We zullen zien.’

Sanderman liep vandaag een tijd van 1.11.44 en dat was zes seconden langzamer dan zijn tijd van vorig jaar. Met zijn pr scheelt het ongeveer een halve minuut. Nijverdaller Peter Bruinsma van Atletics werd tweede op bijna twee minuten gevogd door Björn Geerdink van de organiserende verenging MPM op 2.28, André Oude Elferink uit Denekamp werd vierde op drie minuten en Maykel Geerdink uit Hengelo werd vijfde op 5.42.
Ingrid Prigge uit Borne was de snelste bij de vrouwen met een tijd van 1.20.22. Mariska Dute uit Borculo werd twee met een tijd van 1.25.53 en ruim elf minuten na Ingrid Prigge kwam de 47-jarige Enschedese Gea Siekmans binnen.

Casper Koelma van MPM won de tien kilometer in 34.18. Tweede werd Edward Hertsenberg (LAAC) op anderhalve minuut. Denekamper Maik Voppen (ook van LAAC) finishte als derde. Hier was de Wit-Russische, maar in Duitsland woonachtige Ilona Pfeiffer de snelste vrouw. Ze kwam als vierde binnen in 37.20.  Nynke Beunders (van LAAC) uit Hengelo werd in 38.04 de tweede vrouw op de tien kilometer.
Boekeloër Detmar Roessink van AC Tion won de 15 kilometer in 55.14, op ruim een minuut gevolgd door clubgenoot Geert Tuinstra.
Hengeloër Thijs Theunissen (MPM) won de vijf kilometer: 16.06 was zijn tijd.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief