Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Triatleten zetten 5 Engelse mijl naar hun hand in Holterbergloop

Geplaatst op 25 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Rachel Klamer Step One Loop 2012NIJVERDAL – Holtenaar Mark Muller en Rachel Klamer (foto) uit Beuningen zijn zaterdag de eerste winnaars van de Diepe Hel Holtebergloop geworden. Daarmee heeft het sterk bezette loopevenement op de 5 Engelse Mijl twee triatleten als winnaar gekregen. Muller zette de wedstrijd over omgerekend acht kilometer op zijn naam in een tijd van 26.45 minuten en was daarmee ruim een halve minuut sneller dan Enschedeër Wouter de Boer een jaar geleden. Toen startte en finishte de loop, met als scherprechter de befaamde Holterberg, echter in Holten. De twee plaatsen wisselen elkaar ieder jaar af als centraal punt van de Diepe Hel Holterbergloop.

Muller kreeg de zege zeker niet cadeau in wat toch min of meer zijn thuiswedstrijd is. Hij moest in de straten van Nijverdal afrekenen met Joep Emmen. Die atleet uit Zwolle gaf aan de finish slechts zeven seconden toe op de winnaar. Erik Lindenholz (Hoogeveen) kwam in 27.08 minuten als derde binnen.

Rachel Klamer
Bij de vrouwen stond met Klamer een wereldtopper uit de triathlonsport aan de start en de 24-jarige Twentse liet zien dat ze ook buiten haar eigenlijke seizoen over snelle benen beschikt. Klamer trok de zege naar zich toe in 28.21 minuten. Ze kreeg het echter zeker niet cadeau, want de Duitse baanatlete Stella Kubasch liet haar vorm ook zien. Zij kwam na 29.06 minuten als tweede over de streep. Ellis Bebseler uit Ambt-Delden liet opnieuw zien dat ze een aanstormend talent is. Zij finishte als derde, weliswaar op ruime afstand van Klamer.

Ondanks de sterke bezetting is de 5 Engelse Mijl niet de hoofdafstand op de Diepe Hel Holterbergloop. Die gaat namelijk over 10 Engelse Mijl en wordt later op de dag gelopen. Daarover later meer op Twentesport.com.

Foto: archieffoto – Rachel Klamer laat zich buiten haar triathlon seizoen wel vaker zien in de grotere regionale loopwedstrijden. Op de foto is ze in actie te zien tijdens de Winter Step One Loop in Borne in 2012.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief