Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Eerste team DEZ/Witte van Moort pakt herfsttitel

Geplaatst op 3 november 2014 door   ·   Geen reacties

GELEEN –  Tegen CEMA/De Vaste Zet uit Geleen leek DEZ/Witte van Moort weinig problemen tegemoet te gaan. Het team uit Westerhaar was koploper en Geleen laatste, dus leek een vierde overwinning een mogelijkheid.

De goede start van Bert Aalberts, die middels een combinatie de sterke Ibrahim Adiatu versloeg, werd teniet gedaan door invaller Alex Noppers die het positioneel niet kon bolwerken tegen CEMA-kopman Paul Nitsch. Westerhaar kwam weer op voorsprong door grootmeester Vadim Virny die middels een ruil dood en verderf zaaide in het achterland van Martijn van Gortel. Vervolgens remiseerde Casper Remeijer tegen Kenny le Roy na een rustige partij. Ook Tomasz Miksa liet een punt aantekenen, ondanks een spannende opening kwam er geen winnaar in zijn partij tegen Pierre Lacroix.

De marge van een winstpartij werd op zeer pijnlijke wijze weer tenietgedaan. Invaller Elena Altsjoel wist door te breken tegen Keita Desmet en een zeer kansrijk eindspel resteerde. Altsjoel werd echter het slachtoffer van een combinatie en moest met lede ogen aanzien dat de slotstand zelfs geen remise meer bevatte. Toch kwam Westerhaar weer op voorsprong door Odin Mol, die met een sterke Ghestem-doorstoot een eind maakte aan de remise-aspiraties van Patrick Casaril. Yuen Wong leek toen de knock-out uit te delen, maar op wonderbaarlijke wijze ontsnapte tegenstandster Olga Kamyschleeva nog in het eindspel.
CEMA kwam vervolgens weer op gelijke hoogte. Gerbrand Hessing bestreed de sterke jeugdspeler Jitse Slump met aanvalsspel. Hessing moest goed op zijn hoede zijn om niet in een zetje te trappen. In tijdnood moest Hessing een doorbraak toestaan, en even later opgeven. Toen was het dus weer gelijk en was alle hoop gevestigd op Herman Hilberink, die tegen Jens Dekimpe een goed eindspel had. Tot afgrijzen van het publiek miste Hilberink een simpele damafname. Nog altijd was het eindspel kansrijk, maar toen Dekimpe kans zag een remisecombinatie uit te voeren berustte hij teleurgesteld in remise. Zo kwam Witte van Moort er met 10-10 bekaaid af. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen het ijzersterke Huissen.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief