Dames EHV verliezen eerste thuiswedstrijd

Geplaatst op 19 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Het sterk verjongde eerste vrouwenelftal van EHV wacht nog op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Na het 1-1 gelijke spel van vorige week bij het Groningse GCHC ging het zondag thuis mis tegen Schaerweijde, dat uit de overgangsklasse was gedegradeerd en dus eigenlijk ook wel favoriet voor de winst was. Toch vond EHV-manager Reinout Buizer dat zijn team minimaal één punt had verdiend: ‘De eerste helft was duidelijk voor Schaerweijde. Anders dan we hadden verwacht hanteerden ze zonder op te bouwen de lange klap naar voren in de hoop hun snelle spitsen te bereiken, maar ze wisten onder ander door uitstekend keeperswerk van Katha niet te scoren. Andersom creëerden we zelf ook de nodige mogelijkheden, maar daarop reageerden we niet scherp genoeg. Met een tactische omzetting in de tweede helft vingen we de lange klap naar voren goed op en hadden we Schaerweijde volledig in de tang. Het was wachten op een doelpunt van ons, alleen kwam het er niet van, en dan zul je net zien dat het aan de andere kant wel raak is. Uitgerekend onze oud-speelster Claartje Sabaroedin scoorde de 0-1. Daarna nog een paar mogelijkheden over en weer, maar de stand bleef zoals die was. Een gelijkspel was vandaag terecht geweest. Helaas zat dat er niet in, maar ons spel wordt elke week beter.’