Heren en dames EHV winnen uitwedstrijd

Geplaatst op 9 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

EDE – De vrouwen van EHV wonnen met 3-2 bij Ede, dat voor de wedstrijd evenveel punten had (5 uit 4), grote delen van de eerste helft het beste hockey van het seizoen, simpelweg door de bal het werk te laten doen. Kansen kwamen er dan ook in overvloed. Hoewel de uitstekende keepster van de thuisploeg lange tijd een sta-in-de-weg was, moest ze halverwege de eerste helft toch capituleren en kwam EHV op voorsprong doordat Julia Brinkman een bal onderschepte en met een stuiterende backhand haar eerste officiële doelpunt voor EHV maakte. Ede profiteerde van een misverstand bij EHV en scoorde uit de daarop volgende strafcorner de 1-1. Daarna kreeg EHV-speelster Marloes van der Werff als aanvoerster een merkwaardige en wat kinderachtige gele kaart, omdat er tijdens een strafcorner zou zijn gewisseld. Heel vreemd, want het enige wat gebeurde was dat een speelster een slokje water nam terwijl ze in het veld stond. EHV was even de weg kwijt en Ede profiteerde direct en mocht met een 2-1 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft heeft EHV keihard gewerkt om alsnog een goed resultaat te behalen. Kansen kwamen er vanzelf en Ede kwam niet verder dan een paar strafcorners die goed verdedigd werden. Uiteindelijk scoorde Ester Kroon de verdiende gelijkmaker, waarna EHV op jacht ging naar de overwinning. Die jacht werd beloond, Laura van der Veen maakte aan alle onzekerheid een einde door een inzet van Jade Freriks het doel in te werken. Het waren drie zwaarbevochten en verdiende punten, een echte teamprestatie.

Hockeyers EHV
De hockeyheren van EHV hebben zichzelf bij MHC Leeuwarden te kort gedaan door onder miezerige omstandigheden slechts met 0-3 te winnen waar een veel grotere overwinning ruimschoots tot de mogelijkheden had behoord. De Enschedeërs domineerden van begin tot eind en gaven hun tegenstanders geen moment de kans om serieus in de wedstrijd te komen, waardoor keeper Ties Gaveel nauwelijks echt in actie hoefde te komen. Middenvelder Pim Bonder opende de score met een rake schuiver vanaf de cirkelrand, halfspeler Martijn Wendrich bepaalde met een bekeken doelpunt de ruststand op 0-2. Ook in de tweede helft was EHV heer en meester, hoewel werd verzuimd dat in een hogere score uit te drukken. Het bleef bij een fraaie lage backhandgoal van vleugelverdediger Maurits ten Bruggencate, die daarmee zijn eerste goal voor EHV scoorde. Een tegenvaller was het uitvallen van voorstopper Ernst Haenen, die na een rake klap op zijn hand met een geblesseerde vinger nog voor rust het veld moest ruimen. Het team van trainer-coach John Haenen heeft met deze cleane overwinning de
vierde plaats bereikt en kan zondag thuis tegen Apeldoorn goede zaken doen: de te kloppen tegenstander heeft nu nog twee punten voorsprong op de ranglijst en bij winst komt voor EHV de tweede promotieplek in zicht, waarvoor Wageningen (8-1 winst op rode-lantaarn-drager Barneveld) de voornaamste concurrent lijkt te worden. Koploper Ede maakte thuis tegen het Veendamse Daring geen fout (4-1) en blijft met de volle winst uit vijf wedstrijden ongeslagen bovenaan staan.