Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Hockeyers EHV minstens een week ‘Herbstmeister’

Geplaatst op 27 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Voor de hockeyers van EHV stond zondag de laatste thuiswedstrijd van 2011 op het programma. Tegenstander was Barneveld, dat vorige week met 6-5 van Apeldoorn gewonnen had en daarmee in het rechter rijtje goede zaken deed. EHV had met 1-4 bij PW gewonnen en bleef dus in the winning mood: sinds de enige nederlaag bij Ede op 25 september waren alle zeven wedstrijden achter elkaar gewonnen. Ook Barneveld kon deze serie niet onderbreken. Tim Horstink opende de score met zijn eerste en zoveelste onberispelijk benutte strafcorner. Dat EHV ook gewone velddoelpunten kan maken, bleek niet veel later, toen Tom Grobben hard op goal schoot, waarna Martijn Wendrich attent reageerde in de rebound en met een beheerste backhand de ruststand op 2-0 bepaalde.

In de tweede helft liep EHV eenvoudig uit naar een hogere score, die volledig de verhoudingen weergaf. Pim Bonder scoorde uit de rebound van een strafcorner de 3-0 en een magnifieke assist van Michiel Brantjes was goed voor de 4-0 door Martijn Wendrich. Daarna brak een rommelige periode aan, met gele kaarten voor Tim van Dun (fysiek) en Pim Bonder (“hengelen”). Ook met negen man bleek EHV te sterk. Barneveld kon weliswaar profiteren via een discutabele strafcorner, maar Tim Horstink liet met zijn twintigste doelpunt uit elf wedstrijden de 5-1 aantekenen.

Na afloop werd bekend dat koploper Ede met 0-0 bij Ares gelijk had gespeeld, waardoor EHV op doelsaldo de eerste plaats heeft bereikt. Ede heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en kan daardoor aanstaande zondag, na de inhaalwedstrijd tegen Daring, het verschil weer op drie punten zetten.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief