Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Bronzen plak Linda Boers op NK judo, vijfde plaats Lisa Beld

Geplaatst op 13 november 2011 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Judoka Linda Boers (foto) uit Losser is met een knallend vol punt (sumi gaeshi, een offerworp) derde van Nederland geworden. Haar tegenstandster Sanne van Dijke kon haar niet onder controle krijgen. Boers, die een maand geleden Overijssels kampioen werd, liet met erg sterk judo weer helemaal terug na de lange revalidatie van een knieblessure.

Boers lootte voor haar eerste partij wereldkampioen junioren en regerend Nederlands Kampioen Kim Polling. Na een spannende wedstrijd won Polling de partij met een Waza Ari. Na een jaar van blessureleed leverde Boers een goede prestatie. De herkansing won ze binnen een minuut met een vol punt. Daarna volgde de strijd om de bronzen plak, die ze dus won door Sanne van Dijke te kloppen.  Twee jaar geleden won Boers op het NK eveneens een bronzen plak. De 23-jarige studente aan de Saxion Hogeschool traint bij het samenwerkingsverband Top Judo Twenthe.

Lisa Beld, de derde Twentse deelneemster aan het NK,  begon met een zware partij die ze niet in winst om kon zetten. Met sterk en overtuigend judo won De zeventienjarige Almelose twee herkansingspartijen met Ippon. In de strijd om het brons had ze een zware dobber aan Iris Lemmen. De judoka’s gaven elkaar geen millimeter ruimte. Dit resulteerde in een straf voor Lisa Beld. ‘Na een goed vervolg had de Twentse de scheidsrechterlijke beslissingen niet echt aan haar zijde. Het resultaat was nog een straf.  Uiteindelijk zocht Lisa meer de aanval en nam risico wat resulteerde in een overname. Ik vind haar vijfde plaats als eindresultaat op het NK gezien het deelnemersveld een uitstekende prestatie’, aldus Dave de Vries, de trainer-coach van Top Judo Twenthe.
Gisteren won Myrthe Nagel (16) uit Markelo de nationale titel in de klasse tot 48 kg.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief