Dinsdag 16 april 2024
Twentesport

Top Judo Twenthe met vijf dames en vijf heren naar NKT

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

MARKELO – Bij de Oost-Nederlandse Kampioenschappen op zaterdag 1 oktober in Markelo hebben tien  judoka’s van Top Judo Twenthe zich geplaatst voor het Nationale Kwalificatie Toernooi op 22 oktober in Eindhoven. De dames en de heren verdeelden het aantal plaatsen eerlijk, vijf om vijf. Ook waren er vijf kampioenen, bij de heren Zander Evenberg en Tom Rouwers. Bij de dames werden Myrthe Nagel, Lisa Beld en Linda Boers kampioen. Vooral de eerste plek van de 23-jarige Boers (foto) stemde tot tevredenheid, het was haar eerste wedstrijd na een jaar van afwezigheid door een knieblessure. Marloes van Mourik, de nummer 2 van het NK 2010, lukte het niet om van Linda te winnen.

Zilver was er voor Martin Evenberg, Arnold Hegeman, beiden in een complete TJT-finale en Chelsea Veenstra die zich prima tussen de beide  dames van Shoganai (Dronten) vocht. Ook Leon Stevense en Cindy Rikhof plaatsten zich middels vierde plaatsen voor het NKT over drie weken.

Op 22 oktober tijdens het NKT in Eindhoven plaatsen de beste vijf zich rechtstreeks voor het Nederlands Kampioenschap dames en heren op 12 november in Rotterdam. Op 13 november volgen de wedstrijden om de medailles op het NK.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. S Veenstra says:

    Go TJT
Archief