Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Blömer definitief twee in NK MX2 junioren

Geplaatst op 16 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

MILL – Nigel Blömer uit Geesteren van is in de eindstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd op een tweede plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd in het Brabantse Mill wist de rijder uit Geesteren beslag te leggen op een derde plaats, wat voldoende was voor de tweede plaats in de eindstand.

Met een voorsprong van vier punten op de derde man begon de rijder van de Stichting Motorsport Promotie Oost Nederland aan de laatste wedstrijd in Mill. Vanwege de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement lag het circuit er in de training modderig bij. Blömer zette een vierde tijd op de klokken waarmee hij in beide manches een goede startplaats uit kon zoeken.

In de eerste manche werd hij na een sterk gereden wedstrijd op een tweede plaats afgevlagd. In de tweede manche werd het toch nog even spannend, want de jonge Twentenaar kreeg te kampen met een probleem met de koppeling. De stift was uit de cilinder gelopen waardoor hij in de rest van de wedstrijd zonder koppeling moest rijden. Desondanks wist hij toch vierde te worden.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief