Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Nigel Blömer wint NK MX2 Jeugd in Markelo

Geplaatst op 25 september 2011 door   ·   1 Reactie

MARKELO Nigel Blömer uit Geesteren is winnaar geworden van het NK MX2 Jeugd in Markelo. In zowel de eerste als de tweede manche nam de rijder van de Stichting Motorsport Promotie Oost Nederland op zijn goed geprepareerde TM-machine kopstart en controleerde vanaf dat moment de wedstrijd. Deze dubbele manchezege betekende zijn eerste dagzege van het seizoen en daarnaast maakte hij belangrijke punten goed op de tweede man in het nationaal kampioenschap.

De wedstrijd in Markelo was eigenlijk een thuiswedstrijd voor Blömer. Maar er mag door het jaar heen nooit getraind worden op dit circuit. Derhalve was er van een thuisvoordeel geen sprake. Ondanks dit begon de jonge coureur positief aan de dag door in de tijdtraining een tweede tijd op de klokken te zetten.
Toen het starthek naar beneden klapte, zat hij goed vooraan en dook als eerste de eerste bocht in. Blömer zette een hoog tempo in en slaagde erin om zijn achtervolgers achter zich te houden. Op het bosrijke circuit van Markelo werkte hij een foutloze wedstrijd af en werd als winnaar afgevlagd. Ook in de tweede manche vertrok zijn TM machine als een speer toen het starthek viel en weer kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. Hij hield het hoofd koel en hield de koppositie ronde na ronde in handen. Met een dubbele manchezege won de Twentenaar het dagklassement in Markelo. In de strijd om de Nederlandse titel blijft hij op de derde plaats staan, maar is wel flink ingelopen op de tweede man, Davey Jansen uit Gemert. Roel van Oort uit Nistelrode heeft de leiding stevig in handen. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Heerde.

Met Mathijs Boezewinkel uit Diepenheim kreeg de regio een tweede winnaar te zien. Ook hij was in de MX2 klasse in zijn eigen ‘achtertuin’ de beste in beide manches.  De 17-jarige Tom Asbroek uit Beckum werd zesde. Hij finishte in de eerste manche als derde. In de strijd om de nationale titel, eindigde Asbroek als vijfde. Joris Raben uit Didam won de KNMV Cup in deze klasse. Boezewinkel reed slechts de wedstrijd in Markelo en komt in de totaalstand derhalve niet voor een toppositie in aanmerking.
In de MX-2 klasse nationaal won Rick Satink uit Hengevelde de tweede manche. Omdat hij in de eerste manche was uitgevallen, klasseerde hij zich uiteindelijk als dertiende.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. MARTIN says:

    goede prestaties van de lokale rijders.
Archief