Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Smit en Hartger snel in Boeskoolloop

Geplaatst op 11 augustus 2014 door   ·   Geen reacties

Lesley Smit 2014OLDENZAAL – Op de vijf kilometer van de Boeskoolloop heeft de Enschedese Lesley Smit zondag een zeer snelle tijd neer weten te zetten. Ze verbeterde haar eigen persoonlijke record naar een tijd van 16.57 minuten. Bijzonder, want daarmee stormt Smit de top tien van Nederland binnen op die afstand. De 25-jarige atlete die later deze maand uitkomt op het EK duathlon, was met haar tijd ook oppermachtig. Renee van Hoof (Enschede) finshte bijna anderhalve minuut later als tweede. Bram Koppenaal won in 16.27 minuten bij de mannen. Slechts vier andere mannen bleken ook iets sneller dan de snelste vrouw.

Smit liep na een snelle start vooral een stabiele wedstrijd. ‘Na een kilometer had ik mijn ritme goed gevonden en liep ik de twee kilometer lange ronde heel constant’, laat ze op haar website weten. ‘In de laatste driehonderd meter kon ik nog wat aanzetten om in inderdaad onder die zeventien minuten te lopen. Dat het nu gelukt is voelt eigenlijk wel heel goed. Ik ben erg blij dat ik nu door die zeventien minuten grens ben.’

Hartger rap
De Duitser Gerold Hartger uit Neuenhaus, vaak in de regio actief in wedstrijden, toonde zich weer eens oppermachtig op de tien kilometer. Met zijn snelle eindtijd van 31.43 minuten liet Hartger de concurrentie kansloos. In zijn eigen woonplaats werd triatleet Mark Oude Bennink nog wel tweede, maar hij moest meer dan een minuut toegeven op de winnaar. Dahir Hasan Mao kwam nog wel eerder binnen dan Oude Bennink. Hij won daarmee bij de mannen 40+. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Ingrid Prigge (Borne).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief