Tien gouden medailles op NK Taekwondo voor TDK Oude Luttikhuis

Geplaatst op 17 januari 2011 door   ·   Geen reacties
16 januari 2011
ALMERE – Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo had liefst dertig deelnemers ingeschreven voor het NK in Almere. De ploeg vormde vorige jaren het beste team van het kampioenschap en wilde dit ook in 2011 weer bereiken. Dat lukte met liefst 25 medailles glansrijk.

Oude Luttikhuis leverde tien nationale kampioenen. Daarnaast behaalde de ploeg zeven zilveren medailles en acht bronzen.  Door deze gigantische hoeveelheid aan medailles wist TKD Oude Luttikhuis in alle eindklassementen beslag te leggen op de eerste plaats,  namelijk ‘beste damesteam’, ‘beste herenteam’ en ‘beste team overall’. Dat mag betiteld worden als een prestatie van formaat om in alle eindklassementen als beste taekwondoclub van Nederland te eindigen.

Joyce van Baaren (links op de foto) pakte voor de twaalfde keer de titel en hoefde daarvoor echter  in de klasse tot  62kg maar twee keer in actie te komen. Eerst versloeg ze moeizaam Amal Arad uit Den Haag. Pas 15 seconden voor tijd maakte Van Baaren de 2-2 en voegde daar later nog een treffer aan toe 3-2. In de finale was clubgenote Kubra Okayber kansloos .
Kimberley Kampman kwam als zestienjarige bij zowel de junioren als senioren uit en wist in beide categorieën nationaal kampioen te worden. Ook dit mag een kanppe prestatie genoemd worden, om als zestienjarige al bij de senioren nationaal kampioen te worden.

Marjolijn Abbink (Sen Dames -67kg) won in de finale zeer overtuigend met 18-3 van Margot Triebels (TKD Yoo-sin) en prolongeerde daarmee haar titel.

Roman Zemar (Sen Heren -63kg) stond voor het derde opeenvolgende jaar in de finale tegen Fawad Popal uit Almere. In de voorgaande edities was dit een zeer spannende strijd, maar ditmaal won Zemar zeer overtuigend met 16-6.
Dominique Bloemberg, Jeremiah Serhalay, Audy Muller en Caner Sucuoclu namen ook een gouden plak meer naar Twente.