Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Zilver Reshmie Oogink in belangrijke GP Manchester

Geplaatst op 25 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

Reshmie Oogink GP China 2014 1MANCHESTER – In de Grand Prix Manchester heeft taekwondoka Reshmie Oogink uit Almelo vrijdagavond het zilver gewonnen. Ze moest in de finale van het hoog aangeschreven toernooi, dat belangrijk is op weg richting de Olympische spelen van 2016, alleen haar meerdere erkennen in regerend Olympisch kampioene Milica Mandic. De Servische was met 7-4 de sterkste. “We kennen elkaar inmiddels zo goed dat het om kleine foutjes gaat”, aldus Oogink. Ze trof Mandic dit jaar al vaker. “Pas in de laatste bouwde ze een voorsprong op. Het is geweldig dat ik hier weer een prijs haal.”

Oogink bereikte de eindstrijd in Manchester na met name een zware halve finale. Daarin versloeg ze de Turkse Asena Aydin, nadat ze in de rondes ervoor al had afgerekend met de Chinese Shuyin Zheng en Meave Mellier uit Frankrijk. “Ik stond eerst voor tegen Aydin, maar kwam in de derde ronde op een achterstand door een hoofdtreffer. Daardoor moest ik gas geven en jagen om die punten goed te maken. In de laatste tien seconden maakte ik met een spinning kick, goed voor twee punten, het verschil en trok ik de winst naar mij toe.”

Grand Prix finale
Met haar tweede plaats in het derde en laatste Grand Prix series toernooi van het jaar hoopt Oogink genoeg punten te hebben gehaald om bij de top acht van de wereld te horen. “De punten die ik nu voor de ranglijst heb binnengehaald zijn belangrijk met het oog op Rio de Janeiro. Daarom hoop ik nu ook dat ik bij de beste acht meiden zit, want zij krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan de Grand Prix finale. Die wordt midden december in het Mexicaanse Queretaro gehouden.”

Ook de eveneens uit Almelo afkomstige Joyce van Baaren kwam in actie in Manchester. Voor haar bleek de eerste ronde direct ook het eindstation. Nadat de wedstrijd in het begin gelijk opging, wist de Chinese Hua Zhang uiteindelijk met 4-2 te winnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief