Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Rachel Klamer nu wel naar zege in Triathlon Holten

Geplaatst op 5 juli 2014 door   ·   Geen reacties

Rachel Klamer Triathlon Holten 2014HOLTEN – In ‘haar eigen’ Triathlon Holten heeft Rachel Klamer zaterdag de zege voor zich op weten te eisen. De triatlete uit Beuningen won de wedstrijd die voor haar als een thuiswedstrijd gezien mag worden met een voorsprong van bijna anderhalve minuut op de Franse Audrey Merle. Dat deed ze na ruim twee uur wedstrijd. Kate Roberts uit Zuid-Afrika finishte als derde. Vorig jaar, toen Holten het decor was voor het Europees kampioenschap onder de 23 jaar, greep Klamer nog naast de zege. Toen werd ze tweede, nadat ze in aanloop naar de wedstrijd juist nog het EK bij de elite vrouwen had gewonnen.

Ditmaal toonde Klamer zich direct sterk. Ze liet zich bij het zwemmen vooraan zien, waarna ze samen met drie anderen de fiets op ging. Door haar medevluchters te motiveren bleef de samenwerking in de kopgroep goed en kon het viertal uiteindelijk met voorsprong aan het afsluitende looponderdeel over tien kilometer beginnen. Daar nam Klamer definitief afstand van haar concurrentie, waarna ze de Triathlon Holten voor de derde keer op haar naam schreef.

Hoewel ze al voor de derde keer won, toonde Klamer zich erg blij met haar overwinning. ‘Het was een droom die uitkwam’, vertelde de Twentse na haar finish. Ze pakte een deel van haar voorsprong bij het lopen al bij de wissel, toen ze van de fiets afkwam. ‘Die tweede wissel is mijn sterkste punt. Daarnaast heb ik ook op de eerste wissel extra getraind.’

Foto: organisatie Triathlon Holten

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief