Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

De Arjan Vellinga-trofee

Geplaatst op 27 augustus 2014 door   ·   1 Reactie

Het zou de titel van een roman kunnen zijn, maar dan wel eentje uit de categorie Fantasy, of op zijn minst heel erg fictie: “De eerlijke clubgrensrechter.”. Clubgrensrechters zijn misschien wel ergernis nummer één in het amateurvoetbal. Maar tegelijk willen we niet anders, want van een goudeerlijk exemplaar word je als club ook niet beter. Een goede pakt punten voor je, zo is de algemene opinie. Dat door al het corrupte gevlag regelmatig stoppen doorslaan en we weer hoofdschuddend berichtjes lezen in de kranten over knokpartijen, opstootjes en molestaties vergeten we voor het gemak maar even. Een paar punten extra per seizoen zijn ook wat waard, nietwaar?

Deze week las ik op de website TweeNul een ogenschijnlijk mooi berichtje over de goudeerlijke grensrechter Arjan Vellinga van een klein clubje in het Noorden van het land. Hij had geconstateerd dat een inzet van de tegenpartij via de lat nét de lijn had gepasseerd en dat had hij met een vlagsignaal gemeld aan de scheidsrechter. Prachtig toch?

Al snel kreeg het bericht een andere wending, want ook zelf leek Vellinga toch een wat onprettig gevoel te hebben bij zoveel eerlijkheid: “In een reflex stak ik de vlag omhoog”, klinkt het bijna verontschuldigend. En dat is ook niet zo gek want zo zegt hij: “Deze actie is me niet door iedereen in dank afgenomen en dat begrijp ik ook wel.” Zucht.

Het ergste moest echter nog komen, want Vellinga weet nog niet of hij de volgende wedstrijd ook weer vlagt. ,,Ik heb er eerst nog een gesprek over met de elftalleider. Even afwachten wat daar uit komt. Iedereen moet er wel achter staan en ik weet zelf eigenlijk ook nog niet goed of ik nog wel wil.” Beste mensen van de club: koester deze man en benoem hem tot vrijwilliger van het jaar. Laten we de Arjan Vellinga-trofee in het leven roepen en zijn eerlijkheid tot norm verheffen. Het zou de sfeer op de velden een stuk ten goede komen. En uiteindelijk worden er over een heel seizoen evenveel punten verdeeld.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Spyke says:

    geef mij maar de grensrechter die na 8 pilsjes aan de bar roept: “heb dit jaar weer 8 punten voor mijn team gepakt” ……….
Archief