Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

De corner hoort niet in een zak Engelse drop

Geplaatst op 24 november 2014 door   ·   Geen reacties

Ik heb nooit begrepen waarom ze die normale dropjes in een zak Engelse drop doen. Je kent ze wel, die cilindervormige dropjes waar eigenlijk een witte vulling in zou moet zitten. Waarom doen ze dat? Is dat luiheid? Als ik normale drop wil dan haal ik wel een zak normale drop, toch? Die normale dropjes zijn ook altijd de laatsten die onder in de zak blijven plakken. Afschaffen die handel!

In het voetbal is de corner het normale dropje in een zak Engelse drop. Niemand zit echt op een corner te wachten. Een corner draait ook steevast uit op een telleurstelling. Er is zelfs onderzoek naar gedaan. In het seizoen 2010/2011 hebben onderzoekers 134 Premier League wedstrijden bekeken en in totaal 1434 corners geteld. Uit dit onderzoek bleek dat maar één op de vijf corners tot een schot op doel leidde. Dat ene schot op doel was in 89 procent van de gevallen ook nog eens verspilde moeite. Wil je het nog concreter? Een Premier League-elftal in het seizoen 2010/2011 scoorde éénmaal per tien wedstrijden uit een corner. Een corner is dus 0,022 doelpunt waard. Niet echt de moeite van de wedstrijdvertraging waard lijkt mij.

Ik pleit ervoor om de corners af te schaffen en de oud-Hollandse drie-corners-penalty regel in te voeren. Meer spektakel, meer snelheid en geen tijdrekgezeik meer bij de cornervlag. Dat laatste is direct verleden tijd, omdat de keeper het spel direct kan hervatten. Dan laat je het wel om met z´n drieën te gaan lopen kontdraaien in de hoek van het veld.

Denk hier maar eens over na als je in de supermarkt langs de zakken Engelse drop loopt. Ik gooi het wel even in de groepsapp bij Sepp en Michel.

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief