Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Flop Vijf 2014

Geplaatst op 3 december 2014 door   ·   Geen reacties

5. Discreet

Barbara Barend had laatst een interview met Luis Suarez en zijn vrouw Sofia, vertelde ze aan Villemedia, het clubblad van de NVJ: ‘Mijn vrouw en ik zijn ook op hun bruiloft geweest. Luis zei: Barbara, ik nodig je uit als vriend, niet als journalist. Dat hoef je tegen mij maar één keer te zeggen, ik ben discreet. Dat weet hij. Daarom zijn ze ook een keer bij ons thuis komen eten. Stond Luis de hele avond in de keuken te babbelen en te koken met Alette.’ Ja ja: hoezo discreet? Als vriend uitgenodigd worden en er vervolgens als journalist over praten, hoe discreet ben je dan? Trouwens, had ik u al verteld dat Alette zich geen moer voor voetbal interesseert, maar wel vloeiend Spaans spreekt? En dat ze op de bruiloft de hele nacht met iedereen gedanst en de grootste lol gehad hebben? Dat stond namelijk ook in het interview. Maar dat zeg ik u als vriend, niet als columnist.

4. Bakfietskrant

Youp van ‘t Hek wil geen indirecte collega zijn van de ‘gluiperige roddelkont’ Evert Santegoeds en stopt dus met zijn column in de NRC als die door De Telegraaf wordt overgenomen. Typisch een gevalletje van shit wie heeft je gescheten. Meneer recyclet zichzelf elke zaterdag, verdient daar heel veel geld mee, slaat er jaarlijks een nietje doorheen, verkoopt dat voor een godsvermogen en kan zich weer een leuk grachtenpandje veroorloven. Maar intussen wel politiek correct lopen te miepen als jouw bakfietskrant volgens de keiharde principes van datzelfde kapitalisme aan de hoogst biedende wordt verpatst. Links lullen, rechts vullen. Doorgefokte grootheidswaanzin van een volgevreten plofkip, meer is het niet.

3. PSV-Feyenoord

Southampton speelt tussen 3 en 13 december drie wedstrijden binnen tien dagen. PSV moest vorige week vrijdagmiddag drie kwartier overwerken in Portugal en was daardoor fysiek niet in staat om zondag thuis tegen Feyenoord te spelen. Nee, deze wedstrijd stond niet om half een gepland, ook niet om half drie, maar om kwart voor vijf. Dus volgde er uitstel tot dinsdagavond, tenminste: dat was de bedoeling, maar daar konden ze bij de Nederlandse Spoorwegen helaas niet aan meewerken. En zo blijven we elkaar in dit aangeharkte watjesland kapotpamperen totdat we er met z’n allen totaal uitgeput bij neervallen.

2. Veiligheid

Halverwege mei dit jaar ontaardde een korfbaltoernooi voor basisscholen in het Friese dorpje Twijzel in een afschuwelijk drama, toen een betonnen dug out het begaf en een tienjarig meisje het niet overleefde. Een vrolijk sportfeestje dat zo gruwelijk afloopt, daar zijn geen woorden voor. Hoewel, daar dachten ze bij het Almelose bedrijf ERMA Sport toch anders over. In een persbericht nam het bedrijf “haar verantwoordelijkheid als marktleider” door te adviseren om stenen dug outs te vervangen door exemplaren van aluminium, waarbij ze voor deze bijzondere gelegenheid met een speciale aanbieding kwamen van een “sterk gereduceerd tarief”. Hoe bot, blind en brutaal kun je verdomme zijn? Zo dus: een dag later stond de volgende tekst op de website. “We zijn gesterkt door de overwegend positieve reacties die we hebben mogen ontvangen. We betreuren het dan ook ten zeerste dat mensen ons persbericht als kwetsend hebben ervaren. Dit is nooit onze intentie geweest.” Bij deze niet mijn excuses aan ERMA Sport wanneer deze column daar als kwetsend wordt ervaren. Dit is namelijk exact mijn bedoeling geweest.

1. Mart & Matthijs

Het allerklefste tv-moment van het sportjaar was te zien in De Wereld Draait Door van donderdag 27 november. Matthijs van Nieuwkerk gaf Mart Smeets de gelegenheid om een potje te piepen over het feit dat hij, na 42 jaar trouwe dienst, nog steeds niet gehoord had of hij volgend jaar weer aan de Tour de France mag meedoen met zijn Avondetappe. Meneer heeft er dus al die tijd met de neus bovenop gezeten toen de renners zich volspoten met epo, cortisonen, bloed en andere dopingtroep, maar met geen woord daarover gerept. Ja, hij had er zijn grote vriend Lance Armstrong ooit op de man af naar gevraagd en die had hem echt eerlijk waar overtuigd dat het heus niet waar was. Hoe zegt hij het zelf ook alweer? ‘De Tour wacht op niemand.’ Dus ook niet op Mart Smeets. En al helemaal niet op Matthijs van Nieuwkerk.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief