Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Koffietijd

Geplaatst op 26 oktober 2011 door   ·   2 Reacties

“Wat er ook gebeurt vanavond, ik ga echt niet op jouw fluitje blazen.” Ja, Johan Derksen weet wel hoe hij zijn gehoor in de studio en in de huiskamer moet bedienen. Het gebeurde vrijdagavond tijdens de uitzending van Voetbal International op RTL7 waarin de winnaar van de Televizier Ring bekend werd gemaakt. Wilfred Genee had voor Derksen een roltoeter klaar liggen voor het geval dat hun populaire talkshow de publieksprijs zou krijgen en Johan speelde het spel mee volgens de regels van het programma: even hardnekkig als voorspelbaar. Voetbal International is gebaseerd op een unieke formule. Het is seksistisch, het is macho, het is op de man (Manolev), het is onbeschoft, het is vet (Van der Gijp), het is grof, het is vaak over de rand, het is een explosieve cocktail van heel veel foute dingen, maar het is toch ook vaak onweerstaanbaar grappig. En, vooral: het gáát ergens over. Derksen mag het dan “Koffietijd voor mannen” vinden, en dat is het natuurlijk ook, maar voor dit potje ouwehoeren over de belangrijkste bijzaak van de wereld mogen ze me ‘s nachts wakker maken. En met mij kennelijk nog een paar miljoenen mannen, want de cijfers van de uitslag spraken duidelijke taal. Net zo duidelijk als de verbaasde gezichten van al die boeren met kiespijn die tweede en derde waren geworden. The voice of Holland had gesproken: wij willen Voetbal International!

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Hans van den Berg says:

    Een uitzending van Voetbal International is net alsof je met een paar kamaraden in de kroeg zit te ouwehoeren. De gemiddelde leeeftijd is ook boven de veertig dus die mannen weten nog wat “jennen” en “voeren” is. Ze doen zich ook niet groter voor dan ze zijn. Het is toch schrijnend dat er geen spelers en trainers meer uitgenodigd worden omdat die toch niks te vertellen hebben. Skypen, Twitteren,Internetten, dat kunnen ze allemaal wel. Maar een goed gesprek downloaden is er niet meer bij!
    Boskamp, van Hanegem, Been, van der Gijp: het hart op de tong. Jongens groot geworden op straat. Daarom kijk ik ook graag naar dit programma. Johan Derksen begint steeds meer op Dorus te lijken. VI: “zorg dat je er bij bent”

  2. Jeroen says:

    Geweldige overwinning van VI op al die “gladde programma’s” waar wij als kijker mee worden overvoerd. En ach die bestuurder en voetballers die toch niet komen, en als ze komen niets zeggen, daar zit jan Publiek toch niet op te wachten. De voetballerij is de afgelopen jaren zo’n eng wereldje met hele tere zieltjes geworden, daar lopen geen persoonlijkheden meer rond. Ze zijn alleen een persoonlijkheid als ze aan de onderhandelingstafel zitten met hun club en zaakwaarnemer. Verder zijn het watjes die geen binding hebben met hun club en fans en er enkel zitten om hun zakken te vullen zodat ze na hun loopbaan niet meer hoeven te werken. Als wij als liefhebbers van deze mooie sport dat blijven onthouden, dan kun je ook beter relativeren en je schouders ophalen als er weer een zakkenvuller vertrek naar een andere club omdat het “sportief” een nivo hoger is.
Archief