Zaterdag 20 juli 2024
Twentesport

Wereldrecord

Geplaatst op 12 november 2014 door   ·   Geen reacties

Ook al allemaal zo zenuwachtig voor vanavond? Dit is de avond dat het echt gaat gebeuren. Het Nederlandse voetbal zal weer op de kaart staan. Vergeet het gerommel in de marge dat eredivisie heet, vergeet het gehakketak over beloftenteams, doorstroming, pilots en ander bestuurlijk prutswerk. Vergeet het bedroevende spel van Oranje in de afgelopen maanden. Vergeet het geblunder van Bert van Oostveen die in 2014 al een bondscoach aanstelt voor 2016. En die ons ook nog opscheept met een tussenpaus wiens wanhopige blik op persconferenties verraadt dat hij hunkert naar een plek achter de geraniums in plaats van achter de plopkappen van de media.

Vergeet het allemaal, want vanavond gaat het gebeuren. In de Arena nog wel. Terwijl Guus Hiddink zijn laatste restje bijeen geschraapt krediet probeert veilig in zijn binnenzakken weg te stoppen laat een ronkend persbericht van de KNVB weten dat we…

… aanzwellend tromgeroffel…

… vanavond een recordpoging langste wave ter wereld gaan ondernemen. Om te laten zien dat we juist nu als één man achter Oranje staan. We zullen wel eens laten zien waarin een klein land groot kan zijn. En ook jij – ja, jij lezer, die ik doorgaans met u placht aan te spreken, maar voor de verandering nu maar eens niet – kunt daar nog bij zijn. O ja, voor ik het vergeet, het is in samenwerking met Heineken. Wat dat dan ook moge betekenen.

Van de 125 jaar dat we voetballen in dit land zijn we toch zeker een jaar of 75 toonaangevend geweest. Maar de KNVB wil ons na 125 jaar voetbalevolutie nu op de kaart zetten met een wereldrecord waven. Alsof het oranjepubliek zich voor het oog van de wereld de laatste jaren niet al genoeg belachelijk heeft gemaakt.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief