Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Zwarte Piet

Geplaatst op 23 november 2011 door   ·   2 Reacties

Jack van Gelder van Studio Ajax noemt zijn VI-collega Wilfred Genee van RTL7 een “achterbaks onderkruipsel”. Hij vindt dat niet vanwege inhoudelijke argumenten, maar zijn mening is gebaseerd op uiterlijke kenmerken: “Je hoeft alleen naar z’n gezicht te kijken, dan weet je genoeg”. Nou heb ik van huis uit meegekregen dat iemand beoordelen op grond van zijn of haar buitenkant niet netjes is, zo niet neigt naar racisme. Als Genee een kleurtje had gehad, dan had Van Gelder een probleem. Nu komt hij er mee weg, vooral omdat Genee hem niet serieus neemt – wat meer mensen zouden moeten doen.

Het kleffe karakter van Van Gelder werd zondag weer eens duidelijk zichtbaar, toen live in de uitzending de woorden van Johan Cruyff jegens Edgar Davis (“Jij zit hier alleen omdat je zwart bent”) bekend werden gemaakt. De gastheer keek als een konijn in een koplamp en ging onmiddellijk over op een heel ander onderwerp, het Nederlands elftal. Een logisch bruggetje voor een presentator die graag kleine voetballers als Wesley Sneijder op de knie neemt. Hoezo racistische taal van een Ajax-icoon? Sepp Blatter had toch zelf beweerd dat racisme in het voetbal geen probleem is en dat je elkaar na de wedstrijd gewoon de hand moet geven? Nou dan. Wie was hier nou de Zwarte Piet?

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jaap Heerze says:

    Volgens J.C. bij en door Edwin Evers in de show heeft Davids het verkeerd gehoord/ begrepen en heeft Johan gezegd:” Jij zit hier alleen omdat je Sjaak Swart kent”.Dit luister dus heel nauw…..

  2. Jeroen says:

    Van Gelder….wordt het niet eens tijd dat ook deze man, samen met het “geweten” van studio sport Mart Smeets, eens met pensioen gaan!Ik mis Hugo Borst zo!!!
Archief