Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Alfred Nijhuis wordt trainer van SuS Stadtlohn

Geplaatst op 25 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na zes jaar stapt Alfred Nijhuis (45) weer het trainersvak in. De Enschedese oud-profvoetballer van oa MSV Duisburg, Borussia Dortmund en het Japanse Urawa Red Diamonds wordt komend seizoen trainer/coach van SuS Stadtlohn dat uitkomt in de Westfalenliga dat vergeleken kan worden met de Nederlandse hoofdklasse. Nijhuis (foto) was in het seizoen 2004-2005 trainer van Sportclub Enschede toen hij in samenwerking met Herman van de Veen kort na de start van het seizoen de leiding overnam van de plotseling vertrekkende Rob Snijders. Hij volgde toen vervolgens met Youri Mulder de cursus Oefenmeeester I in Duitsland en daar bleef het bij. ‘Ik heb er verder nooit iets mee gedaan, want door omstandigheden kwam het er niet van. Ik wilde al langer weer iets in het voetbal gaan doen, maar er kwam niets langs wat geschikt was’, vertelt Nijhuis die vervolgens op een toegevoegde cursusavond om de licentie te verlengen in contact kwam met veertegenwoordigers van SuS Stadtlohn. ‘Toen ging het snel en was het binnen enkele dagen gepiept.’
Nijhuis, die Frank Bajorath opvolgt bij Stadtlohn, is blij met de nieuwe uitdaging. ‘Het is een jonge ploeg van gemiddeld 22 jaar en ze hebben daar ook een uitstekende opleiding. De A-jeugd speelt net onder de Bundesliga. Dan heb je ook weer mogelijkheden om jeugd door te laten stromen en ben je minder afhankelijk van aankopen. Het is een normale club die goed bij me past. We waren er snel uit. En zo gaan we dus weer aan de gang aan de andere kant van de paal’, aldus Nijhuis.
SuS Stadtlohn werd eerder getraind door oa de Nederlanders Bennie Brinkman en Rob Reekers. Oud-FC Twente-speler Jordy Koster is de enige Nederlander in de ploeg.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief