Altunbas en Mossing Holsteyn verrast over beginfase HSC’21-Quick’20

Geplaatst op 2 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

HAAKSBERGEN – Hij was kritisch, maar ook blij. Abdullah Altunbas, beter bekend als Appie, is voormalig speler van Quick’20, maar dit seizoen is hij speler van het succesvolle HSC’21, waarin hij in korte tijd al aardig wat wapenfeiten achter zijn naam heeft weten te zetten, vooral met belangrijke doelpunten. Gisteravond tegen Quick’20 scoorde hij op slag van rust te midden van Quick-verdedigers de gelijkmaker op een typische Appie-manier. Hij reageerde snel en technisch vaardig op een verre weg-is-weg-trap van verdediger Jordi Holtkamp en zorgde in de blessuretijd van de eerste helft dat HSC met een positief gevoel de rust in kon gaan. De 2-0 achterstand was gecorrigeerd, de thuisclub kon zich alsnog gaan richten op het binnenhalen van de drie punten. En dat gebeurde uiteindelijk ook, want het jonge Quick was aangeslagen en werd overlopen. HSC scoorde nog één keer en pakte de volle winst.
Waarom Quick in de beginfase zo verrassend kon uitpakken, weet Altunbas (foto) aan nervositeit. ‘Ik vond ons heel zenuwachtig en onwennig voetballen in het eerste kwartier en dat werd er niet beter op toen ze twee keer scoorden’, zei de Enschedeër na afloop, die overigens zelf geen topwedstrijd speelde. ‘Normaal gesproken is het positiespel onze kracht, het inschakelen van de flanken en het omschakelen van balverlies naar balbezit, maar dat stokte in die fase. ‘Maar de manier waarop we daarna terugkwamen, was klasse. En in de tweede helft speelden we goed en kregen we kansen genoeg. Laten we deze wedstrijd snel vergeten. We wilden beter voetballen dan we hebben gedaan. We zullen hard moeten werken en kan komt het beste in ons vanzelf weer boven’, luidde zijn slotconclusie.

Wiljan Mossing Holsteyn, de coach van Quick’20, was vanzelfsprekend blij met de eerst twintig minuten. ‘We begonnen zoals we hadden afgesproken en kwamen zelfs nog met 2-0 voor. Dat was heel mooi en verrassend. Dat hadden we normaal gesproken moeten vasthouden. Een 2-0 voorsprong is inderdaad op het oog comfortabel, maar zover zijn we nog niet. De wil zit er wel op om zover te komen, maar deze jonge, nieuwe ploeg kan dat tegen een elftal dat sneller speelt met een grotere handelingssnelheid nog niet aan’, aldus de trainer van de Oldenzalers. ‘Nogmaals ik was blij met die aardige eerste twintig minuten. Ik hoopte nog op een doelpunt in de tweede helft, dan hadden we misschien nog wat kunnen bereiken, maar we kwamen niet meer aan het voetballen. HSC is gewoon technisch beter dan wij. Ik vind het een heel goede ploeg’, besloot hij met een compliment aan het adres van de streekgenoot in de topklasse. Mossing Holsteyn richt zich nu op de komende wedstrijden. ‘Dan komen we de tegenstanders tegen die ook in het rechter rijtje staan. Daar moeten we punten van zien te pakken.’