Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Andere filosofie moet bij HSC’21 voor nieuw succes zorgen

Geplaatst op 21 februari 2011 door   ·   1 Reactie

HAAKSBERGEN – Jarenlang was HSC’21 het amateurbolwerk in de Twentse regio. De club speelde eind jaren negentig en de eerste jaren van deze eeuw altijd om de titel in de hoofdklasse C en werd in 1999 algeheel landskampioen bij de amateurs. Prijzen waren meer regel dan uitzondering en goede voetballers werden uit alle Twentse uithoeken benaderd om te komen voetballen voor HSC. Tijden veranderen en in Haaksbergen heeft de zon plaats gemaakt voor donkere wolken. De club kan financieel niet concurreren met clubs als HHC, SVZW en Excelsior’31.

HSC heeft, mede door het wegvallen van de hoofdsponsor, financieel moeten inboeten en dat betekent dat het niet meer vanzelfsprekend is dat de beste voetballers uit de regio in Haaksbergen acteren. Peter Visser, voorzitter van de technische commissie en bestuurslid voetbaltechnische zaken, heeft de ‘ondankbare’ taak gekregen om te pogen de ploeg terug te brengen naar nieuwe successen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot, zo vertelt hij. ‘We hebben vorig jaar flink moeten bezuinigen en dat moeten voor volgend jaar ook weer doen. We hebben een beperkt budget en daar moeten we zuinig mee omgaan. Het zou een stuk makkelijker zijn als we een grote zak met geld zouden hebben en iedereen kunnen halen die we willen. Aan de andere kant is dit ook een grote uitdaging voor ons.’ (De technische commissie bestaat verder uit Dennis Sepp en Gerrit Volmer.)

De laatste twee jaar krijgt de gedwongen verandering al gestalte. Regelmatig prijkt er een ‘nieuwe’ naam op het wedstrijdformulier van HSC. Het is iets waar Visser trots op is. ‘Je moet nu nog scherper zijn op talenten. Wij willen spelers hier beter maken en we laten zien dat het op dit moment zijn vruchten afwerpt. We hebben een jonge groep met veel potentie. En we spelen mee om de titel in de hoofdklasse C.’

Vorige week werd in Haaksbergen bekend dat Hielke Penterman en Robert Wilens de club aan het einde van het seizoen verlaten. De belangrijke spelers die wekelijks in de as van het veld staan, gaan beide het geluk elders zoeken. Opnieuw een aderlating voor de ploeg van trainer Paul Krabbe. De titel blijft een reële optie, maar is deze jonge groep zonder deze twee sterkhouders wel klaar voor de Topklasse? ‘Dat zal moeten blijken. Ik kan je wel zeggen dat de doelstelling bij eventuele promotie handhaving zal zijn. Het is ook niet zo dat als wij promoveren er ergens een blik met geld wordt opengetrokken. Wij moeten onze voorsprong proberen te boeken door talentvolle spelers door te laten stromen. Daar ligt op dit moment onze kracht’, aldus Visser, zelf prominent oud-speler van HSC’21.

Het is een nieuw ingeslagen weg die gepaard zal gaan met obstakels. Paul Krabbe is de stabiele factor in Haaksbergen en heeft in het verleden bewezen voetballers op de top van hun kunnen te laten presteren. Visser weet dat het lastig gaat worden, maar ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. ‘Wij moeten balanceren tussen de financiële kaders, presteren en het inpassen van spelers uit eigen kweek. Die spreekwoordelijke driehoek zal de komende jaren als leidraad worden gebruikt. De klus die nu eerst moet worden geklaard is om voor volgend seizoen weer over een goede selectie te beschikken. Ondanks de bezuinigingen en het vertrek van in ieder geval Hielke Penterman, Robert Wilens en Nick Hoekstra, moet dat gaan lukken. Er blijft nog potentie genoeg over.’

Op de archieffoto een duel tussen een speler van WKE en in het groene shirt Hielke Penterman. Links Robert Wilens die aan het eind van dit seizoen eveneens vertrekt. Hij gaat naar Excelsior’31 en Penterman naar HHC.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. c veldman says:

    over een paar jaar stelt het zondagvoetbal niks meer voor,alle toppers gaan naar het zaterdagvoetbal veel meer publiek
Archief