Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Bas Bijen: Het leeft bij de jongens, maar tegen Deto kun je ook niet meer dan drie punten pakken’

Geplaatst op 30 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

basbijenVROOMSHOOP – De Vroomshoopse Boys promoveerden afgelopen seizoen vanuit de tweede klasse naar de eerste klasse. Voor een club die het van de eigen jongens moet hebben een prachtige uitdaging, meedraaien in een klasse met grote clubs als Berkum, Deto en DOS’37. Zaterdag staat de eerste Twenterandse derby op het programma voor de Vroomshoopse verrassing, want de ploeg die onder leiding staat van trainer Bas Bijen presteert tot op heden uitstekend. Het Vriezenveense Deto komt dan langs op sportpark De Bosrand.

Bas, voorafgaand aan het seizoen gaf je aan dat er voor jullie maar een ding gold dit seizoen: handhaven. Dan kun je niet ontevreden zijn met deze start, toch?
Bas Bijen: ‘De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen. Het seizoen is nog lang en met tien punten gaan we het niet redden, nuanceert Bijen. Maar de start is inderdaad redelijk tot goed. Tien punten is niet slecht na zeven duels. Dat geeft moed voor de rest van het seizoen.

Jullie hebben buitenshuis knappe overwinningen op Barneveld en DOS Kampen behaald. Thuis hebben jullie het koploper Berkum zelfs heel lastig gemaakt. Wat is jullie kracht?
‘Ik denk dat sommige tegenstanders tegen onze wilskracht aanlopen. Wij zijn mentaal behoorlijk weerbaar. Enkele weken terug zijn we bij Go Ahead Kampen met 7-2 onderuit gegaan, daar hadden we een off-day. Als je dan echter ziet hoe we een week later weerstand bieden aan Berkum en een week daarop winnen bij DOS Kampen, dan kunnen we de knop gewoon weer omzetten. En als we allemaal het niveau halen wat we kunnen halen, dan hebben we een goeie ploeg.’

Jullie voorzitter heeft voorafgaand aan het seizoen verklaard, dat als Deto verslagen zou worden, het seizoen geslaagd zou zijn. Dus je hoeft je spelers ongetwijfeld niet op te laden voor zaterdag?
‘Ik kom zelf uit Drenthe, dus voor mij leeft het allemaal wat minder. Tegen Deto kun je tenslotte ook niet meer dan drie punten pakken. Maar de voorzitter heeft dat ongetwijfeld met een knipoog bedoeld, haha. Ik als trainer wil ook tegen Deto graag resultaat zien. Ons doel is nog steeds handhaving en als het kan met leuk voetbal. Maar ik zou niet weten waarom Deto niet te verslaan is. Deto heeft nog niet veel goals tegen gekregen, dus voor onze aanval een mooie taak om daar verandering in aan te brengen. We gaan er vol op en proberen de punten in eigen huis te houden.’

Vroomshoopse Boys – Deto begint zaterdag om 15:00 uur op sportpark De Bosrand.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief