Dinsdag 22 oktober 2024

Blamage Luctor et Emergo, nipte winst voor TVC en De Zweef

Geplaatst op 5 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

roelofsHENGELO – Luctor et Emergo heeft zichzelf verre van een goede dienst bewezen in de wedstrijd tegen Rheden. Thuis werd er met maar liefst 5-0 verloren. De ploeg van trainer Eric van Zutphen verzamelde als enige nog geen enkel punt en staat onderaan in de Eerste Klasse E. TVC en De Zweef wonnen allebei hun wedstrijd met 3-2. De Nijverdalse promovendus deed dat tegen Rigtersbleek en staat nu zelfs tweede.

Luctor et Emergo – Rheden 0-5
Het Almelose Luctor et Emergo en Rheden waren de enige twee ploegen die voor deze speelronde nog puntloos waren, maar een degradatiekraker werd het nooit op sportpark De Horst. Luctor werd op eigen veld met 5-0 van de mat geveegd door Rheden en mag zich langzamerhand ernstig zorgen gaan maken. Na vijf wedstrijden staat het met nul punten onderaan in de Eerste Klasse E en heeft het een doelsaldo van -14. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen SC Bemmel.

TVC’28 – Longa’30 3-2
TVC’28 liet thuis tegen Longa’30 zien de smaak van het winnen te pakken te hebben. Na de overwinning van vorige week op Rheden, werd er met 3-2 gewonnen van de Lichtenvoordenaren. Na twaalf minuten was het Stef Roelofs (midden, op archieffoto) die de score opende na een ingooi, die met het hoofd werd verlengd door Stefan Huiskes. Diezelfde Roelofs bood na een klein half uur, na een fraaie solo, teamgenoot Rick van der Wal de mogelijkheid de 2-0 te maken en daar maakte Van der Wal dankbaar gebruik van. Met de 2-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tubbergenaren, totdat vlak voor rust de bezoekers in een kort tijdsbestek zowaar de 2-1 én de 2-2 maakten. Pas vijf minuten voor tijd was het Huiskes die een voorzet van Sjoerd Grobbink tot doelpunt promoveerde en daarmee de winst voor zijn ploeg veilig stelde.

De Zweef – Rigtersbleek 3-2
Het gepromoveerde De Zweef begon verrassend goed aan de competitie en ook tegen Rigtersbleek trok het uiteindelijk aan het langste eind. Na ruim tien minuten spelen opende de jonge Dylan Drosten namens de bezoekers uit Enschede op fraaie wijze de score, door van afstand raak te schieten. Direct daarna zorgde Stijn Klein Robbenhaar voor de gelijkmaker. Tien minuten na rust kwam Rigtersbleek dankzij wederom een afstandsschot op 1-2, waarna De Zweef-speler Sven Dikkers zich ontpopte tot goudhaantje. Eerst bracht hij, na ruim een uur spelen, zijn ploeg op gelijke hoogte en vervolgens schoot hij twintig minuten voor tijd op aangeven van Sharma Ekuchu de 3-2 tegen de touwen. Rigtersbleek eindigde de wedstrijd nog met tien man, door een rode kaart in de 85e minuut. De ploeg van trainer John Gielink staat nu achtste met zeven punten. De Zweef staat knap tweede, met tien punten uit vijf wedstrijden.