Maandag 22 juli 2024
Twentesport

Clubs Topklasse verenigd; Sticker (HSC) en Voortman (Excelsior) in bestuur

Geplaatst op 2 december 2011 door   ·   Geen reacties

SPAKENBURG – De voetbalclubs in de Topklassen (zaterdag én zondag) verenigen zich in de Coöperatieve Vereniging Topklasse. In het bestuur hebben ook de Twentenaren Lamber Voortman (Excelsior’31) en Willy Sticker (HSC) een functie aanvaard. De belangrijkste doelstelling van de CV is de belangenbehartiging van de aangesloten clubs in sportieve en financiële zin en van de commerciële belangen in het bijzonder.

Tijdens de algemene ledenvergadering bij SV Spakenburg waren 24 van de in totaal 32 clubs in de Topklasse aanwezig. Bovendien hadden drie clubs een positieve volmacht verstrekt. Na de stemming bleek dat 25 clubs voor het lidmaatschap van de CV Topklasse hadden gestemd, twee clubs onthielden zich van stemmen. Daarmee was, in navolging van de Eredivisie en de Jupiler League, de oprichting van de eerste CV in het amateurvoetbal een feit.

Vervolgens stemde de vergadering unaniem in met de benoeming van het 6-koppige bestuur dat bestaat uit Peter van Diermen (IJsselmeervogels), Marc Schoonebeek (SV Spakenburg), Lamber Voortman (Excelsior’31), uit de zaterdagafdeling en Jos Blatter (UNA/Brinvast), Harrie Derks (Achilles’29) en Willy Sticker (HSC’21) uit de zondagafdeling. De eerste werkzaamheden van het bestuur bestaan uit het onderling verdelen van de portefeuilles, het opstellen van een huishoudelijk reglement, kennismaking met het bestuur amateurvoetbal van de KNVB en het afronden van het onderzoek naar de commerciële mogelijkheden van de Topklasse.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief