Vrijdag 12 juli 2024
Twentesport

De Esch stuitert met 12-1 nederlaag uit de eerste klasse

Geplaatst op 13 mei 2017 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Het afscheid van De Esch uit de eerste klasse ging vanmiddag met een mokerslag gepaard, want de ploeg ging met liefst 12-1 onderuit bij Berkum, de kampioen die de titel nog even luister wilde bijzetten, en amper tegenstand ervoer.

Voor het overige geen verrassingen, want mét De Esch was Hulzense Boys vorige week al gedegradeerd, zoals DETO het eersteklassserschap in een nacompetitie nog moet zien te behouden.

Berkum – De Esch 12-1 (6-0)
De Esch moest als degradant tegen de kampioen en beide teams lieten zien waarom ze Van der Meulen het lager (tweede klasse) respectievelijk (hoofdklasse) hoger meten zoeken. Berkum maakte er tegen de arme Oldenzalers een wervelende show van en scoorde zes keer, in beide helften, dus bij elkaar twaalf goals. De eretreffer van De Esch kwam van Bos, wat de stand op 7-1 bracht.

DETO-Bennekom 2-0 (1-0)
De overwinning van de thuisploeg betekent vooral een portie goede moed voor de nacompetitie. De doelpunten op sportpark Het Midden werden gescoord door Tom Smoes, eentje in de eerste en eentje in de tweede helft. Het zelfvertrouwen kan van pas komen in de nakende strijd om he lijfsbehoud in de eerste klasse. Benekom werkte mee door weinig tegenstand van betekenis te bieden.

SVZW-KHC 4-1 (2-1)
Met een klinkende overwinning sloot SVZW een verloren seizoen af, want de inzet was promotie, maar daar is een kampioenschap of nacompetitiewinst voor nodig, wat er eigenlijk het hele seizoen niet in heeft gezeten. Ferdi ter Avest, Maarten Jansen, Darek Andrzejak en YessinMaskoul scoorden voor de Zawaluwen, de mooiste van de middag maakt Jeffrey de Nooijer namens de Kampenaren, want een geplaatste poeier van afstand.

Hulzense Boys-DOS’37 0-1 (0-0)
Tegen het vorige week gedegradeerde Hulzense Boys was een kopbal van Lennart Mulderij na een kwartier in de tweede helft de beslissing ten voordele van DOS’37. In de eerste helft hadden Smid en Marc Meier de paal respectievelijk de lat van de goal getest en de conclusie was dat het doel op het sportpark Smidswerve eerste-klasse-waardig is, in tegenstelling tot de selectie.

DUNO–Vroomshoopse Boys 3-0 (1
Er stond weinig op het spel, maar DUNO liet op het eigen terrein in Doorwerth wel zien waarom het de revelatie van de competitie is geweest, al moet gezegd worden dat er amper tegenstand te duchten was van de Bous, die blij en trots zijn dat ze enige weken geleden het vege lijf in de eerste klasse reeda hadden gered

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief