Deto – ON Groningen 3-1 (2-1) – Analyse door Wim Visser

Geplaatst op 20 november 2011 door   ·   Geen reacties

De eerste helft speelde Deto niet goed. Het tempo was laag en de ploeg was slordig in de opbouw. Dat resulteerde in veel balverlies. Het was ON Groningen dat op voorsprong kwam. Op een voorzet van rechts werd niet goed gereageerd. Daardoor kon Jacobs ongehinderd inschieten. Op dat moment was de voorsprong voor ON ook wel verdiend te noemen. Niet dat ON zoveel beter was, wel omdat de ploeg meer balbezit had. Het tempo van Deto was te laag. Toch werd het in de 38e minuut gelijk. Uit een voorzet van Kevin Aman kon Vincent Bilanovic van dichtbij intikken. Kort daarna werkte Boxem een voorzet van Ter Avest in eigen doel, 2-1.

De tweede helft was Deto wel beter dan de eerste. De ploeg zette meer druk, terwijl ON zich beperkte tot verdedigen. ON zakte eigenlijk heel ver terug. De 3-1 was een fout van de doelman van de Groningers. Hij beoordeelde een schot verkeerd, waarna Bilanovic van dichtbij zijn tweede doelpunt kon scoren. Vincent Bilanovic is misschien niet de beste spits maar hij scoort wel bijna elke wedstrijd. Hij staat namelijk altijd precies op de goede plek, heeft echt een neusje voor de goal. Na de 3-1 was de wedstrijd beslist. ON liet weinig meer zien en daarmee was de overwinning voor Deto verdiend.

Als man van de wedstrijd kies ik voor Bilanovic. Hij scoorde twee heel belangrijke goals. De wedstrijd zelf geef ik een 6. Sterren heb ik niet uitgedeeld.

Deto – ON Groningen 3-1 (2-1)