Dinsdag 23 juli 2024
Twentesport

Deto blijft winnen, doelpuntenfestijnen bij overige Twentse ploegen

Geplaatst op 4 oktober 2014 door   ·   Geen reacties

oude booijink jochem deto VRIEZENVEEN/KAMPEN/DRONTEN – Deto Twenterand heeft zaterdagmiddag de vijfde overwinning op rij gepakt. Ditmaal werd ASC Nieuwland met 3-1 opzij gezet door de roodhemden. De andere Twentse ploegen in de eerste klasse, DOS’37, Vroomshoopse Boys en Sparta Enschede verloren in wedstrijden waar het doel veel gevonden werd. Een overzicht:

De vijfde speelronde in de eerste klasse betekende zaterdagmiddag de vijfde overwinning voor Deto. Gek genoeg moet Deto Berkum nog voorrang geven op de ranglijst, aangezien de Zwollenaren ook alles wonnen en dat met ruimere cijfers deden.

Deto kwam na een klein half uur spelen op voorsprong door buitenspeler Sonny Witteveen. In de tweede helft maakten de gasten uit Amersfoort gelijk door een treffer van Freek Rubrech, maar door late treffers via Jochem Oude Booijink (foto) en Ronald Bosch sloot Deto de wedstrijd winnend af.

Deto – ASC Nieuwland 3-1 (1-0)
Scoreverloop:
24. Witteveen 1-0,  Rubrech 1-1, 80. Oude Booijink 2-1, 90. Bosch 3-1.

DOS’37 heeft ondanks een spectaculaire wedstrijd geen punten overgehouden aan het uitduel met ASV Dronten. In Flevoland wonnen de gastheren met 4-3. Saillant aan deze uitslag, was het feit dat Dronten en DOS’37 doelpuntloos gingen rusten. Vlak na de pauze kwam DOS’37 op achterstand, maar de mannen van Philip Agteres rechtten de rug en kwamen via Thijs Houwing en Maarten Smit op voorsprong. Een kwartier later stond DOS’37 echter weer met 4-2 achter. Daniel Derks deed nog wel wat terug, maar Dronten liet zich niet meer verrassen. Volgend weekend staat de Vriezenveense derby tussen DOS’37 en Deto op het programma.

ASV Dronten – DOS’37 4-3 (0-0)
Scoreverloop:
47. Seymonson 1-0, 55. Houwing 1-1, 63. Smit 1-2, 67. Seymonson 2-2, 70. De Boer 3-2, 75. Bugera 4-2, 80. Derks 4-3.

Alsof de zeven treffers in Dronten nog niet spectaculair genoeg waren, deden Go Ahead Kampen en Vroomshoopse Boys er iets verder op in Kampen er nog een schepje boven op. Vroomshoop ging maar liefst met 7-2 ten onder tegen Go Ahead. In een dolle tweede helft vlogen de treffers om de oren. Bij een 7-2 tussenstand vonden Go Ahead Kampen en Vroomshoop het genoeg en kon Vroomshoop zonder punten terugkeren.  Vroomshoop neemt na zaterdagmiddag de zevende positie in.

Go Ahead Kampen – Vroomshoopse Boys 7-2 (3-1)

Sparta Enschede is in Zwolle met 5-1 weggespeeld door Berkum. De Enschedeërs die het momenteel lastig hebben in de eerste klasse, keken met de theepauze al tegen een 3-0 achterstand aan. Berkum liep uit naar 5-0 en liet Daan Akkerman nog een eretreffer voor Sparta aantekenen. Chris van der Meulen maakte een hattrick aan de kant van Berkum. Sparta Enschede blijft door de nederlaag hekkensluiter met één schamel puntje.

Berkum – Sparta Enschede 5-1 (3-0)     

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief