Donderdag 25 juli 2024
Twentesport

Deto verdedigt koppositie met allure

Geplaatst op 29 november 2014 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP- Deto boekte op sportpark Het Midden in Vriezenveen een eclatante zege op FC Horst. De tegenstrever miste in de eerste tien minuten twee grote kansen en werd daarna simpelweg overklast door de koploper van de eerste klasse. Stef van der Velden opende in de twintigste minuut van de wedstrijd het doelpuntenbal voor de thuisploeg. Klaas Nieuwenhuis volgde het voorbeeld van zijn ploeggenoot en maakte in de tweede helft 2-0.

Het slotakkoord was (opnieuw) voor Van der Velden. Met zijn derde treffer zette hij twaalf minuten voor tijd een punt achter het duel. Deto gaf niks weg, toch al een kwaliteit van het team. De equipe uit Vriezenveen hoefde dit seizoen slechts acht keer de gang naar het net te maken. Daarmee is Deto de minst gepasseerde ploeg in de eerste klasse. Mede dankzij die granieten defensie staat de formatie op de eerste plek. Naaste achtervolgers Berkum en DOS’37 zitten de lijstaanvoerder op de hielen, de nummers twee en drie staan op een punt.

Vroomshoopse Boys heeft na een grote uitnederlaag tegen ASC Nieuwland een pas op de plaats gemaakt. De uitslag in Amersfoort: 5-1. Ton Kunst zette Vroomshoopse Boys nog wel op voorsprong, daarna was er geen houden meer aan voor de nummer vier van de eerste klasse. De promovendus kon de vierde competitienederlaag van het seizoen niet voorkomen. Trainer Bas Bijen van Vroomshoopse Boys wond er na afloop geen doekjes om. ‘We waren vanaf de eerste minuut niet bij de les, kwamen overal te laat, liepen achter Nieuwland aan. Ik vond dat we vorige week tegen Sparta ook al minder speelden. Zorgelijk? Nee. We verloren dit seizoen al eens dik van Go Ahead Kampen, de week erna  hebben we tegen Berkum de rug gerecht. Dat moeten we nu ook weer kunnen. De jongens hebben een berementaliteit, ik verwacht dat we tegen Dronten een ander Vroomshoop te zien krijgen.’

Deto-FC Horst: 3-0 (1-0).
20. Van der Velden 1-0, 70. Nieuwenhuis 2-0, 78. Van der Velden 3-0.

Deto: Koetsier; A. Kram, W. Kram, Oude Booijink, Babb; Shayesteh, Van Staa (60. Timmerman), Nieuwenhuis; Nahrwold (80. Stegeman), Van der Velden, Fraterman (80. Bosch).

ASC Nieuwland-Vroomshoopse Boys: 5-1 (1-1).

Vroomshoopse Boys: Kok; Brinkman (75. Mulder), Schrijver, Van Veen (30. Staarman), Veld; Kivits, Kunst, Scholten; Heideman, Smedema, De Jong (70. Vliek).

Scoreverloop: 0-1 Kunst, gevolgd door vijf goals van ASC.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief